TV sledovanost: Zrádci zklamali, zničila je repríza kriminálky. Pustina válcuje konkurenci

TV sledovanost: Zrádci zklamali, zničila je repríza kriminálky. Pustina válcuje konkurenci
Zrádci | FTV Prima

Zrádci

Zrádci
Zrádci
  • Prima Plus
78%
Velkolepá soutěž s Vojtěchem Kotkem měla být pro Primu hlavním tahounem podzimu, což potvrzuje poměrně velká marketingová a mediální kampaň. Očekávalo se, že Zrádci budou nejsledovanějším pořadem večera a stanou se jedním z nejdiskutovanějších pořadů této sezóny. Jenže minimálně to první se naplnit nepodařilo. Premiéru Zrádců si nenechalo v televizi utéct 579 tisíc diváků, což stačilo až na třetí nejsledovanější pořad večera. Ano, dá se očekávat, že mnoho nedočkavců si nenechalo ujít již předpremiéru na platformě Prima+. I přesto jde o výsledek, který lze označit minimálně za mírné zklamání a stanice nejspíš chtěla čísla, při nichž se bude sledovanost dotýkat milionové hranice.
Zrádci: trailer | FTV Prima
Dokazuje to ovšem, že reality TV pořadům u nás roste pšenka zejména na streamu, což potvrzuje Love Island či Survivor, takže i Zrádci zde mohou chytnout druhý dech. Bude pak zajímavé sledovat, jak si povedou Zrádci v dalších týdnech. Pokud by totiž sledovanost začala rapidněji klesat, měla by už Prima solidní problémy. Porážka je však drtivá i kvůli tomu, že na prvních dvou místech skončila Nova s reprízami svých kriminálek Policie Modrava a Kriminálka Anděl. Na Modravu se dívalo dokonce 1,2 milionu diváků, což z ní udělalo jeden z nejsledovanějších pořadů týdne. A to je na reprízovaný seriál úctyhodný výkon. Od příštího týdne budou navíc Zrádci čelit další reprízované konkurenci, oblíbeným Devadesátkám. Show s Kotkem tedy bude mít co dělat, aby si diváky udržela.

Duch

Duch
Duch
  • Prima Plus
  • Disney+
65%
Klidnější spaní mohou mít na Primě po sobotních výsledcích, kde se druhý Duch konečně vrátil na první místo sledovanosti a poradil si s konkurenčními Zázraky přírody i čím dál více se trápící show Možné je všechno! 576 tisíc diváků není pro Ducha sice nijak ohromujícím výsledkem, obzvláště po milionových číslech z časů první sezóny, i tak je pro Primu dobré, že se ratingy dle všeho stabilizovaly a seriál má svou diváckou základnu nejspíš jistou. Na druhou stranu, Zázraky přírody číhají s 534 tisíci diváky nedaleko a čekají na jakékoliv Duchovo zaváhání.
Duch, 2. série
Duch, 2. série
Duch, 2. série
Duch, 2. série
Duch, 2. série

Pustina

Pustina
Pustina
  • Max
87%
Středečním večerům i nadále kraluje nečekaný vítěz. Před začátkem sezóny se očekávalo, že o titul jedničky večera se bude nelítostně prát druhá řada primácké kriminálky Dvojka na zabití s českou verzí gastronomické show Hell's Kitchen. Jenže místo nich se už třetí týden za sebou raduje osm let stará kriminálka, kterou po čase stráveném na HBO nyní poprvé vysílá Česká televize. Pustina sice tentokrát poprvé výrazněji klesla a na třetí díl se koukalo 620 tisíc diváků, i přesto stále poměrně bezproblémově vede. Dvojka na zabití se evidentně ustálila u čísla 576 tisíc diváků a přes hranici 600 tisíc se jí moc nechce, česká Pekelná kuchyně se pak čím dál více trápí, klesla na 378 tisíc diváků. I přes celkově klesající sledovanost ale aspoň stále zvítězila u mladších diváků v kategorii 15-54 let.
Pustina: trailer | Magic Box

ZOO

Zoo
Zoo
  • Prima Plus
37%
K zajímavým soubojům dochází i během úterních večerů. Zde jdou již klasicky proti sobě nekonečné seriály ZOO a Jedna rodina. I když primácké romantice už pomalu dochází dech, stále je s 671 tisíci fanoušky jasnou jedničkou večera. Zároveň ovšem došlo k zajímavému úkazu. Na dva konkurenty totiž začal dorážet „ten třetí vzadu“ – reprízy Četnických humoresek. Arazim a spol. se tak s 545 tisíci diváky vklínili na druhé místo sledovanosti před Jednu rodinu s 518 tisíci sledovateli. Kromě druhé příčky nováckému titulu sebrali také prvenství mezi mladším publikem. Právě zde doteď dominovala Jedna rodina, seriáloví četníci ale ukázali, že se s nimi v úterním souboji musí také počítat.
Zoo
Zoo | TV Prima

Kriminálka Anděl

Kriminálka Anděl
Kriminálka Anděl
  • Voyo
52%
Ani minulé pondělí nedošlo k žádným výrazným změnám, stále zde absolutně kraluje nová Kriminálka Anděl, aktuálně jeden z nejsledovanějších českých seriálů. Reprízovaným Případům 1. oddělení sice publikum malinko narostlo a dalo jim přednost 813 tisíc diváků, na 1,15 milionů sledujících Kriminálky Anděl se ovšem přesto nechytaly. Nova tak znovu potvrzuje své výsostné pondělní kriminální postavení a asi bude dlouho trvat, než ji zde někdo porazí.
Kriminálka Anděl
Kriminálka Anděl | TV Nova
Viděli jste první díl Zrádců? Nezapomeňte pořad ohodnotit na Kinoboxu!
Zdroj: ATO – Nielsen Admosphere, živě+TS0