Top kina ČR: Vlny odolaly i nástupu Beetlejuice, opadnou vůbec někdy? Letní stálice se pořád drží

Top kina ČR: Vlny odolaly i nástupu Beetlejuice, opadnou vůbec někdy? Letní stálice se pořád drží
Beetlejuice Beetlejuice - Jenna Ortega | Vertical Entertainment

5. místo

Vetřelec: Romulus
Vetřelec: Romulus
78%
tržby 1 milion 557 tisíc Kč / návštěvnost 7 012 diváků / 82 kin
Nejnovější vetřelčí dobrodružství si stejně jako jeho konkurence na třetí i čtvrté příčce připsalo propad o téměř 50 %, což je poměrně bolestivé, avšak na poměry hororového žánru nikterak šokující. Celkově se tedy na souboj lidské party s krvelačnými emzáky na lodi Romulus přišlo podívat už přes 126 tisíc lidí a hranice 150 tisíc v tuto chvíli vypadá jako poslední výrazný milník, na který to Vetřelec ještě může dotáhnout.
Vetřelec: Romulus: finální trailer | 20th Century Studios

4. místo

Deadpool & Wolverine
Deadpool & Wolverine
85%
tržby 1 milion 791 tisíc Kč / návštěvnost 8 285 diváků / 75 kin
Letní trvalka stále trpělivě sbírá diváky, aktuálně jich přepočítává už 494 tisíc. Pětistovka tedy padne již příští týden, ačkoli je otázka, kam se po téměř dvou měsících v kinech ještě může skotačení Deadpoola s Wolverinem posouvat. Má však solidní šanci, že přeskočí tuzemský hit Zápisník alkoholičky, který už z top 5 vypadl, ačkoli právě tento víkend půlmilionovou hranici překonal. Výsledek tohoto souboje však Marvel příliš trápit nemusí – jeho novinka totiž vedle zbytku světa uspěla i u nás.
Deadpool & Wolverine: finální trailer, český dabing | Falcon

3. místo

V hlavě 2
V hlavě 2
  • Google Play
  • iTunes
  • Rakuten
82%
tržby 2 miliony 194 tisíc Kč / návštěvnost 12 756 diváků / 124 kin
Bezmála poloviční mezivíkendový propad návštěvnosti postihl i jinak ohromně úspěšný animák V hlavě 2, na který u nás vyrazilo už téměř 800 tisíc diváků a překročení tohoto milníku nejspíše dočkáme už za týden. Globálně hitová pixarovka tedy trůní nejen na čele tuzemského žebříčku letošního roku, ale předehnala i loňský nejnavštěvovanější snímek Barbie. Nyní, během školního roku, už bude dětské diváky sbírat hůře, přesto i dozvuky letní slávy pohodlně stačí na pomyslnou bronzovou medaili tohoto týdne.
V hlavě 2: finální trailer | Falcon

2. místo

Beetlejuice Beetlejuice
Beetlejuice Beetlejuice
74%
tržby 4 miliony 522 tisíc Kč / návštěvnost 23 113 diváků / 180 kin
Tak aspoň jedna novinka se chytila! Návrat Tima Burtona ke známé značce a obecněji ke komerčním úspěchům u nás neprobíhá tak suverénně jako v zámoří, kde je přece jen o tuto postavičku výrazně větší zájem. Z amerických kin si totiž druhý Beetlejuice za první víkend odnesl více než sto milionů dolarů a zřejmě bude v letošním nepředvídatelném roce patřit mezi jeden z nejúspěšnějších filmů. Ve zbytku světa to tak jasně neplatí, přesto se na oprášenou hororovou legrácku obohacenou mladou energií v podobě Jenny Ortegy ještě pár desítek tisíc Čechů podívat jistě přijde.
Beetlejuice Beetlejuice: trailer, český dabing | Vertical Entertainment

1. místo

Vlny
Vlny
88%
tržby 6 milionů 313 tisíc Kč / návštěvnost 35 186 diváků / 156 kin
Kdo, když ne Jirka Mádl? Už počtvrté za sebou má tuzemský žebříček návštěvnosti jasného vítěze, což se projevilo i o poznání nižším (31 %) poklesem návštěvnosti oproti jiným titulům. Nejspíš s tím souvisí i fakt, že historické drama cílí přece jen na starší (a tedy školou již nepovinné) diváctvo nežli animáky a komiksovky, přesto je věrnost publika vůči odvaze rozhlasových novinářů tváří v tvář sovětské invazi obdivuhodná. Mádlův tým momentálně přepočítává více než 350 tisíc diváků a vzhledem k nízkým propadům ještě čelní pozice vyklízet zdaleka nehodlá.
Vlny: trailer | Bontonfilm
Aktuální program českých kin naleznete zde.
Zdroje: Unie filmových distributorů, Kinomaniak