Top kina ČR: Vlny marně hledají konkurenci, novému Vetřelci dochází dech

Top kina ČR: Vlny marně hledají konkurenci, novému Vetřelci dochází dech
Vlny | Bontonfilm

5. místo

Já, padouch 4
Já, padouch 4
64%
tržby 2 miliony 100 tisíc Kč / návštěvnost 13 471 diváků / 88 kin
Po menší odmlce se nám mezi pětku nejlepších vrátil animovaný hit Já, padouch 4, jemuž ani po devíti týdnech v našich kinech nedochází dech a trpělivě přidává nové dětské diváky. Uplynulý týden si navíc připsal významný milník, překonal totiž hranici půl milionu návštěvníků a zatím se usídlil na pozici 2. nejnavštěvovanějšího filmu letošního roku. Konkurence v podobě Zápisníku alkoholičky, Deadpoola s Wolverinem a Vln je ovšem nedaleko a Gru bude mít co dělat, aby top 3 do konce roku uhájil. I přesto se však jedná o nepochybný úspěch a důkaz, že Mimoni u nás pořád táhnou.
Já, padouch 4: 2. trailer | CinemArt

4. místo

Vetřelec: Romulus
Vetřelec: Romulus
78%
tržby 2 miliony 903 tisíc Kč / návštěvnost 13 295 diváků / 95 kin
Komu ovšem výrazněji dochází pára, je nový Vetřelec. Výlet na loď Romulus sice vidělo celkově už 114 tisíc diváků, což není na tuto franšízu rozhodně špatné skóre, film ovšem padá mezivíkendově zatím nejrychleji z nejlepší pětice, aktuálně je to sešup o více jak 40 %. Vetřelec zkrátka doplácí na své hororové mantinely i fakt, že už možná nemá mezi fanoušky moc kde brát. Romulus se i přesto pohybuje v nadprůměrných sférách série a distributoři rozhodně při finálním počítání nebudou naštvaní.
Vetřelec: Romulus: finální trailer | 20th Century Studios

3. místo

Deadpool & Wolverine
Deadpool & Wolverine
85%
tržby 3 miliony 231 tisíc Kč / návštěvnost 14 981 diváků / 76 kin
Díky rychlejšímu pádu Vetřelce se na bronz posunuli Deadpool s Wolverinem, kteří už jsou přitom v kinech dvojnásobnou dobu. Komiksovka se ovšem stala jednou z nejvytrvalejších marvelovek posledních let a pravidelně si připisuje zhruba třetinové poklesy. A to se počítá. Film už je díky tomu na dostřel půl milionu diváků (aktuálně jich přepočítává 480 tisíc) a tuto hranici překročí možná už příští týden. Mezi nejnavštěvovanější počiny z MCU se ale počítá už nyní.
Deadpool & Wolverine: finální trailer | Marvel Studios

2. místo

V hlavě 2
V hlavě 2
  • Google Play
  • iTunes
  • Rakuten
82%
tržby 4 miliony 289 tisíc Kč / návštěvnost 26 592 diváků / 135 kin
Ještě větším vytrvalcem je ale pixarovka V hlavě 2. Ta ani po sedmi týdnech v kinech neklesla pod hranici 25 tisíc diváků a dětské publikum ztrácí minimálně. Při svém nepolevujícím tempu už tak animák nasbíral z kin více než 760 tisíc diváků a magická osmistovka už je za dveřmi. Již teď je jasné, že ji V hlavě 2 hravě překoná a nemožné v tuto chvíli není ani překročení 900 tisíc. Bude ovšem zajímavé sledovat, jak moc se na návštěvnosti nyní podepíše konec prázdnin, návrat dětí do běžnějšího režimu a ukončení dopingu v podobě letních kin.
V hlavě 2: finální trailer | Falcon

1. místo

Vlny
Vlny
87%
tržby 8 milionů 919 tisíc Kč / návštěvnost 50 303 diváků / 171 kin
Jasným vítězem i třetí týden po sobě zůstávají Mádlovy Vlny. Z těch se vyklubala jedna z našich nejvýraznějších filmových událostí roku a stále si připisují jen malé mezivíkendové ztráty. 300 tisíc diváků překonají Vlny nejspíš už během pondělí a nadále pokračuje sprint k půl milionu diváků, kam snímek podle aktuální formy prozatím míří. Českému hitu samozřejmě nahrává i fakt, že v následujících týdnech nemá ve výhledu žádnou výraznější konkurenci. Uvidíme, zda nakonec předhoní Zápisník alkoholičky, který nemá k překonání půl milionu návštěvníků daleko.
Vlny: trailer | Bontonfilm
Aktuální program českých kin naleznete zde.
Zdroje: Unie filmových distributorů, Kinomaniak