Downey vysvětlil, co ho přesvědčilo k návratu do MCU. Šéf Marvelu ho nalákal na neodolatelnou věc

Downey vysvětlil, co ho přesvědčilo k návratu do MCU. Šéf Marvelu ho nalákal na neodolatelnou věc
Robert Downey jr. | Jesse Grant / Getty Images
„Řekl mi, že ho pořád napadá, co kdybych se vrátil. Jenže jak to udělat, abychom se nevraceli nazpátek a nezklamali očekávání, ale naopak je překonali? A pak se vytasil s Victorem von Doomem. Řekl: ‚Pojďme tuhle postavu udělat správně‘,“ vzpomínal Downey pro The Hollywood Reporter na klíčové jednání s hlavním architektem MCU Kevinem Feigem.
Robert Downey jr.
Robert Downey jr.

Herec, Účinkující

7.4
„Nová maska, stejný úkol. Musím se přiznat, užívám si hraní komplexních postav,“ řekl Downey před téměř měsícem překvapenému publiku na sandiegském Comic-Conu, kde došlo k odhalení jeho tváře v souvislosti s hlavním záporákem pro nadcházející fázi MCU filmů. Charismatický Doctor Doom v komiksech působil hlavně jako antagonista Fantastické čtyřky, s Downeyho tváří však bude mít v nadcházejících superhrdinských dílech úlohu jistě ještě větší.
Před pár týdny navíc Downey domluvil s disneyovským šéfem Bobem Igerem své větší zapojení do firemních zábavních parků. Igerovi se koncept Downeyho jakožto Dooma prý velmi líbil a následně uspořádal pro něj a Feigeho výlet do kalifornského výzkumného a vývojového kampusu Walta Disneyho, známého pod názvem Imagineering.
Robert Downey Jr. jako Iron Man
Robert Downey Jr. jako Tony Stark aka Iron Man
Iron Man
Iron Man
Spider-Man: Homecoming
„Mluvíme tu o dvou chlápcích, které není snadné oslnit, natož zároveň. Ale co se tam děje, dalece předčilo má očekávání ohledně toho, co je vůbec možné,“ rozplýval se po návštěvě ohromený (a možná i štědrou spoluprací obměkčený) Downey.
Působení oscarového laureáta za Oppenheimera v rámci disneyovského impéria tedy rozlučkou s postavou Iron Mana před pěti lety zdaleka neskončilo a Downey se naopak více a více provazuje s myšákovskými projekty. Ekonomicky se takovému rozhodnutí jistě nelze divit, otázkou však zůstává, zdali na vlnu nostalgie dostatečně ochotně naskočí i zatím poněkud rozpačití fanoušci, jež si vedení Marvelu potřebuje udobřit především.
Podívejte se na náš žebříček nejlepších komiksových filmů poslední dekády.
Zdroje: The Hollywood Reporter, Los Angeles Times