Revoluce i ničivá apokalypsa. Druhé Silo se představuje v intenzivním traileru

Revoluce i ničivá apokalypsa. Druhé Silo se představuje v intenzivním traileru
Silo | Apple TV+
První řada nás, stejně jako první část knižní trilogie, zavedla do tajemného sila, rozsáhlého podzemního komplexu, v němž po ničivé apokalypse přežívá již několik generací přeživších. Vyjít ven znamená okamžitou smrt, proto se na povrch podívají většinou odsouzení lidé, kteří se dopustili zločinu či porušili přísná pravidla. Jenže co když je všechno jinak a lidé žijí celou dobu ve lži? Tím a otázkami ohledně minulosti sila, apokalypsy či aktuálního světa mimo odolné zdi se zabývala první série diváckého i kritického hitu.
Silo: trailer na 2. sérii | Apple TV+
Ten díky poutavému scénáři a chytlavému vypravěčskému stylu hezky pracoval s načrtnutým světem, jednotlivými záhadami i šokujícími momenty, díky čemuž tvůrci namíchali skvělý divácký koktejl, jenž publikum jen tak nepustil. Druhá řada je po závěru té minulé, v níž hlavní hrdinka vykročila do světa a k překvapení všech se ihned nesesunula k zemi, proto velmi očekávanou a všichni jsme zvědaví, jaké záhady se ve dvojce podaří vysvětlit a jakým směrem se poutavé vyprávění posune.
První upoutávka na to dává jasnou odpověď, a to v pořádně pohlcujícím a skvěle gradujícím stylu. Trailer se může pochlubit opět výtečnou vizuální stránkou, ale také nadějně vystavěným příběhem. Ten bude tentokrát vyprávěn podle všeho ve dvou hlavních linkách. V té první budeme sledovat postavu Juliette, která se dostane do jiného, zdánlivě opuštěného sila. Druhá pak má pojednávat o situaci v hlavním silu, kde se musí záporácký guvernér s tváří Tima Robbinse vypořádat s narůstajícími nepokoji a hrozbou revoluce.
Silo
Silo
  • Apple TV+
  • Canal+
85%
I tentokrát nás tedy podle všeho čeká hodně napínavá a intenzivní podívaná, která ještě více rozšíří skvěle vystavěný svět a bude divákovi efektně dávkovat jednu otázku (a snad i odpověď) za druhou. Tvůrce seriálu Graham Yost uvedl, že nyní můžeme čekat také prvky survival thrilleru, jelikož se bude několik epizod točit okolo snahy Juliette za každou cenu přežít. Očekávejme ovšem samozřejmě i řadu pletich, skvělých dialogů a zvratů, jichž se kromě Ferguson a Robbinse znovu zúčastní také Common či Iain Glen ze Hry o trůny. Hlavně se ale snad můžeme těšit na čistou a atraktivní žánrovku jako v případě první sezóny.
Podívejte se na žebříček nejlepších sci-fi seriálů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Apple TV+, Variety