Nejlepší seriál podzimu? Provokativní novinka oscarového režiséra plná hvězd je online

Nejlepší seriál podzimu? Provokativní novinka oscarového režiséra plná hvězd je online
Dokonalý cizinec | Apple TV+
Jen málokdy se nám na streamu objeví seriálová novinka, v níž se vedle sebe nashromáždí hned čtyři držitelé Oscarů, přičemž tři z nich mají doma dokonce více než jednoho zlatého plešouna. Velebený režisér Alfonso Cuarón, na jehož další celovečerní film marně čekáme už šest let, získal režijní Oscary za Romu a sci-fi Gravitace. Za tu má doma sošku také špičkový kameraman Emmanuel Lubezki, jenž u Akademie dominoval také s filmy Birdman a REVENANT Zmrtvýchvstání. Hlavní hvězda seriálu Cate Blanchett leští na poličce sošky za Jasmíniny slzy i Letce, oceňovanou smetánku pak doplňuje herecký veterán Kevin Kline s oceněním za výkon v Rybě jménem Wanda.
Dokonalý cizinec
Dokonalý cizinec
  • Canal+
71%
To už je celkem solidní sešlost, od níž se v novém seriálu na Apple TV+ čekají velké věci. Blanchett zde ztvárňuje oceňovanou novinářku a spisovatelku, která se živí tím, že píše o prohřešcích a špinavé minulosti ostatních. Co se ale stane, když někdo vytáhne ze skříně jejího kostlivce? Jednoho dne jí totiž přijde domů nový román, který pojednává o její vlastní temné minulosti. Spisovatelčin ideální svět se začíná bortit jak domeček z karet a rodina i blízcí poznávají, jaká ve skutečnosti je.
Seriál zaujme nejen hvězdným obsazením, v němž dále figurují např. Sacha Baron Cohen či talentovaný Kodi Smit-McPhee, ale zejména právě jmény za kamerou. Cuarón už je po počinech jako Potomci lidí, Gravitace, Roma či třetí Harry Potter považován za jednoho z nejosobitějších a nejlepších režisérů tohoto tisíciletí a každé jeho dílo je velmi vyhlíženou událostí. Lubezki zase patří mezi naprostou kameramanskou špičku a oslnil jak dlouhými záběry bez jediného střihu, tak mistrnými nápady či kompozicí.
Dokonalý cizinec: trailer | Apple TV+
To vše včetně nadějné synopse slibuje výjimečný a netradiční seriálový požitek, jenž by se měl od konkurence v mnohém lišit. Potvrzují to i první velmi spokojené recenze, které vyzdvihují zejména Cuarónovy mistrné vypravěčské schopnosti, výtečnou práci s postavami i jednotlivými tóny seriálu, jenž se údajně nebojí provokovat, znepokojovat i napínat. Chválí se i herecké výkony v čele s bezchybnými Blanchett a Cohenem, vizuální podobou a režijním zpracováním se prý počin navíc vymyká většině seriálové produkce. Zda jsou ohlasy nadšené po právu, můžete na Apple TV+ zjistit od pátku, kdy se zde objevily úvodní dvě epizody z celkových sedmi.
Podívejte se také na žebříček nejlepších seriálů dostupných na Apple TV+.
Zdroj: Apple TV+