Hvězda Hry o trůny promluvila o nenáviděném finále. Tvůrci podle herce udělali zásadní chybu

Hvězda Hry o trůny promluvila o nenáviděném finále. Tvůrci podle herce udělali zásadní chybu
Hra o trůny | HBO
Seznam chyb a prohřešků, kterých se tvůrci David Benioff a D. B. Weiss u poslední sezóny Hry o trůny dopustili, by byl u mnohých fanoušků takřka nekonečný. Necitlivé zacházení s Martinovým světem a nepochopení autorova stylu, zkratkovité a nelogické chování postav, malý počet epizod a s ním přehuštěný a často smysl nedávající děj… našlo by se toho zkrátka dost. Ani velkolepé fantasy bitvy a epické zakončení plné destrukce a krve diváky neuspokojilo a na internetu je konec Hry o trůny považován za jedno z nejhorších finále v historii televize.
Hra o trůny
Hra o trůny
  • Max
  • O2 TV
89%
Nenávistné reakce samozřejmě neušly ani tvůrcům a hercům, kteří se však většinou zpátky do minulosti nevrací a situaci nekomentují. Výjimku teď udělal herecký sympaťák Kit Harington, když prostřednictvím rozhovoru v magazínu GQ rekapituloval svou dosavadní kariéru. A samozřejmě došlo i na pomyslný návrat do Západozemí. Představitel Jona Snowa se ke kritice rozhodně neotáčí zády a uvědomuje si, že osmá série měla řadu chyb a prvků, které se daly zpracovat mnohem důstojněji.
Harington přiznává, že tvůrci i celý štáb udělali jednu zásadní chybu – chtěli seriál ukončit co nejdřív. „Jestli byla na konci Hry o trůny chyba, tak za ni mohlo to, že jsme byli všichni zatraceně unavení, už jsme nemohli dál. Proto chápu, když lidé tvrdí, že finále bylo příliš uspěchané,“ tvrdí herec. „Zároveň ale nevím, jestli tu existovala nějaká alternativa. Když se podívám na záběry z poslední řady, vypadám na nich vyčerpaně. Rozhodně bych neměl sílu na to, abych natáčel ještě jednu sérii,“ dodává.
Hra o trůny
Hra o trůny
Hra o trůny
Hra o trůny
hra-o-truny-se-postarala-o-dalsi-sokujici-odhaleni-1
Potvrzují se tak různé spekulace i tvrzení Benioffa s Weissem, podle nichž už zkrátka chtěli mít autoři vše co nejrychleji za sebou. Na jednu stranu se to dá u téměř dekádu trvajícího seriálu, jehož natáčení je navíc velmi náročné, pochopit. Fakt, že se kvůli tomu autoři trochu amatérsky vykašlali na důstojné a smysluplné uzavření mnohých linek, už ovšem u fanoušků příliš pochopení nenajde.
Harington pak přiznává, že právě tato uspěchanost vedla k řadě nešťastných scenáristických voleb a kroků, jež prostě nefungovaly. A vlastně nezbývá, než s ním souhlasit. I když chce tedy herecký sympaťák seriálové zakončení i trochu bránit, jistých hrubek si je vědom i on. Co říkáte na jeho slova vy?
Podívejte se na žebříček nejlepších fantasy seriálů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: GQ