Chyby ze Hry o trůny, kterých jste si nevšimli: Prezidentova uříznutá hlava i proslulý kelímek

Chyby ze Hry o trůny, kterých jste si nevšimli: Prezidentova uříznutá hlava i proslulý kelímek
Hra o trůny | HBO
Hra o trůny dlouhá léta patřila mezi nejsledovanější seriály na světě. I dnes se svým nástupcem, skvělým Rodem draka, budí zájem fanoušků. Jsou to právě často také skalní příznivci, kteří si všimnou sebemenšího detailu a následně ho sdílí na sítích. Některé chybičky jsou velmi známé, o jiných zase ví pouze úplní fanatici. Pojďme se nyní podívat na tři z nich, zbylé perličky najdete v přiloženém videu.
Hra o trůny
Hra o trůny
89%

Umělá hlava

Pojďme začít něčím trochu méně známým. Všichni si jistě pamatujeme malé cameo Eda Sheerana v sedmé sérii, ale v první řadě bylo ještě jedno, které rozhodně nebylo tak příjemné. V desáté epizodě totiž můžeme spatřit popravené hlavy, které jsou rozmístěné na hradbách Králova přístaviště. Kromě hlavy Eddarda Starka jsou tam i hlavy mnoha dalších lidí, kteří se Lannisterům znelíbili. Na konci této morbidní linie je dokonce vidět i podobizna George Bushe, bývalého prezidenta Spojených států amerických. Místo toho, aby se tvůrci z tohoto trapného momentu snažili nějakým způsobem vykroutit, uznali pravdu a veřejně se omluvili. Tvrdili, že prostě použili zásoby rekvizit HBO a umístili je na kůly, aniž by to mělo jakýkoliv politický podtext.

Gumový meč

Není nic neobvyklého, že se v mnohých filmových scénách používají místo opravdových mečů gumové repliky. Hercům to umožňuje větší pohyblivost a samozřejmě je to také mnohem příjemnější. Tahat se totiž s těžkým mečem není žádná legrace. Problém však nastane, když je to až příliš viditelné. A to se přesně stalo v epizodě Bitva bastardů, která nabídla naprosto epický souboj dvou rodin a získala neuvěřitelných šest cen Emmy. V momentě, kdy Jon naskakuje na koně, je zcela zřetelně vidět, jak se jeho meč ohýbá ve vzduchu. Působivý výsledek to ale samozřejmě nijak nezkazilo.
Chyby ze Hry o trůny, o kterých jste nevěděli | Kinobox

Kelímek

Asi tou nejvýraznější, nejznámější a nejvíce rozebíranou chybou, jaké jsme byli svědky, byl kelímek od kávy na stole během oslav na Zimohradu. Zatímco je Jon Snow svými přáteli uctíván za své statečné úsilí během předešlé bitvy, Daenerys to celé sleduje od stolu a před ní je zcela zřetelně vidět kelímek s kávou. Mezi poháry s vínem a pivem kelímek vyčnívá jako pěst na oko. Tato skutečnost se samozřejmě ihned stala virální senzací a herečky se začaly navzájem osočovat. Sophie Turner v rozhovoru u Jimmyho Fallona řekla, že kelímek musel patřit Emilii Clarke, jelikož sedí přímo u něj. Emilia o pár dní později zase na oplátku jako viníka označila právě svou mladší kolegyni. Vše nakonec skončilo tak, že HBO kelímek digitálně odstranilo.
Pokud vás zajímá sedm dalších chyb ze Hry o trůny, nezapomeňte se podívat na přiložené video. V něm se mimo jiné dozvíte, proč Sansa na chvíli patřila do rodu Targaryenů, nebo kdo pod sebou schovával nabíječku.
Podívejte se také na žebříček nejlepších fantasy seriálů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Collider, Kinobox, Wikipedia