Moc drsné i na Rod draka? Herečka promluvila o intimní scéně, která byla vystřižena

Moc drsné i na Rod draka? Herečka promluvila o intimní scéně, která byla vystřižena
Rod draka | HBO
Úvodní díl druhého Rodu draka máme za sebou a epizoda sbírá od kritiků i fanoušků zatím velmi pozitivní ohlasy. Drsné a mrazivé finále navíc všem jasně napovědělo, že ani tentokrát nebudou autoři jednat s diváky v rukavičkách a naservírují jim několik nekompromisních momentů. V seriálu se přitom měla objevit ještě jedna zvrácená a podle všeho peprná scéna, jež byla ale nakonec vystřižena.
Rod draka
Rod draka
  • Max
82%
Promluvila o ní pro web Elle její aktérka, herečka Olivia Cooke ztvárňující Alicent. Té se odvážné situace v první epizodě už tak nevyhýbaly a diváci ji mohli vidět v několik sexuálních scénách. Ta, která byla nakonec z druhé série vyškrtnuta, ale prý byla daleko peprnější. Dle herečky se jednalo o velmi špinavý a drsný moment, který zachycoval velice smyslný a takřka zvířecí sex.
„Nebylo to vůbec hezké, ale bylo velmi zábavné to natáčet,“ přiznává herečka, kterou mrzí, že se scéna do fantasy hitu nakonec nedostala. A jaký byl k tomu důvod? Podle hlavního tvůrce a showrunnera Ryana Condala scéna ústřední charakter nijak neposouvala, nic moc by se z ní divák nedozvěděl a neplnila v příběhu žádný účel. Cooke sice mírně nesouhlasila, nakonec však uznala, že se jedná hlavně o jeho show a nechala to být.
Rod draka
Rod draka
Rod draka
Rod draka
Olivia Cooke
Olivia Cooke si pak natáčení intimních scén pochvaluje a po Hře o trůny na ně byla připravena. „Myslela jsem, že takových pasáží bude v seriálu více. Mám ale radost z toho, že když v nich účinkuji já, tak zobrazují Alicient, které je dopřáváno potěšení, což mi přijde úžasné,“ tvrdí herečka. Ta si podobné scény užívá i díky úzké spolupráci s intimní koordinátorkou seriálu, což je pozice, ve filmovém a seriálovém světě čím dál vyhledávanější a respektovanější.
Je ovšem hezké slyšet, že se autoři seriálu brání prázdným sexuálním scénám, která mají pouze lacině vyplnit prostor, ale pro příběh a vývoj postav nemají žádný jiný účel. Skvěle rozjetá série se jistě obejde i bez těchto diváckých lákadel. I když je jasné, že spousta diváků by po lákání Olivie Cooke tuto scénu ráda viděla.
Podívejte se na žebříček nejlepších fantasy seriálů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Elle, The Hollywood Reporter