Jaké seriály urazily fanoušky nejhorším koncem? Hra o trůny v žebříčku skončila až druhá

Jaké seriály urazily fanoušky nejhorším koncem? Hra o trůny v žebříčku skončila až druhá
Hra o trůny (2011) | HBO
Jak už tak leckdy bývá, za podobnými průzkumy stojí online kasina, jež k sobě poutají pozornost financováním zajímavých zjištění týkajících se filmů či seriálů. Nejinak je tomu i v tomto případě, přičemž data se podařilo sesbírat z mezinárodní databáze IMDb. Analytici srovnali rozdíl mezi průměrným hodnocením celého seriálu oproti jeho finální epizodě. A u některých titulů byl rozdíl opravdu velmi drastický.
Na mušce
Jodie Comer
Sandra Oh
Dva a půl chlapa
Dva a půl chlapa
Skutečně nechybí zmíněná Hra o trůny, jejíž průměrné skóre se vyšplhalo na ohromujících 9,2 bodů z 10, poslední díl si však vysloužil nelichotivou známku 4/10. Tento propad však podle metrik daného průzkumu stačil „pouze“ na stříbrnou pozici, pochybné zlato totiž vybojoval seriál Na mušce (Killing Eve), jehož závěr spadl z hodnocení 8,1 na pouhé 3,4. Může za to výrazný zvrat, s nímž se fanoušci čtyř sérií jinak zdařilého thrilleru nemohli srovnat.
I na dalších místech se nacházejí příklady děl notoricky známých kvůli neuspokojivým koncům. Platí to pro sitcom Dva a půl chlapa (Two and a Half Men, propad ze 7,1 na 3,8), krimi Dexter (z 8,6 na 4,7), thriller Bloodline (dříve 7,9, nakonec 5,1) či generačně milovaný sitcom Jak jsem poznal vaši matku (How I Met Your Mother), který spadl z hodnocená 8,3 na 5,5.
Na mušce
Na mušce
  • Max
  • Canal+
78%
Před dvěma lety v rámci své redakce uspořádal anketu i prestižní web Variety, kde padly zmínky i o řadě dalších ukončení dlouhodobě milovaných seriálů, s nimiž se fanoušci nedokázali ztotožnit. Platí to třeba pro Seinfelda, Rodinu Sopránů (Sopranos), Ztracené (Lost), Šílence z Manhattanu (Mad Men) a mnoho dalších.
Zdá se tedy, že letitá emoční investice do seriálů se může krutě vymstít. Jaké konce seriálů zklamaly vás? A které vás naopak odměnily za vytrvalou přízeň?
Podívejte se na náš žebříček nejlepších seriálů všech dob.
Zdroje: JeffBet, ScreenRant, Variety