Kvíz: Druhý Rod draka je konečně tady! Zjistěte, do kterého rodu ze Západozemí byste patřili

Kvíz: Druhý Rod draka je konečně tady! Zjistěte, do kterého rodu ze Západozemí byste patřili
Rod draka | HBO Max
Druhá série Rodu draka patří bezpochyby mezi nejočekávanější seriálové události roku. Tvůrci v první řadě ukázali, že prequel Hry o trůny nebude jen laciným a prázdným ždímáním úspěšné značky. Naopak, autoři dokázali kolem Martinových kapitol z knihy Oheň a krev vytvořit výtečně napsané drama shakespeareovských rozměrů, v němž o životní tragédie a působivé scény nebyla nouze. Seriál se stal po právu obřím hitem a laťka pro druhou sérii byla po závěru té první nastavena sakra vysoko. Krvavá válka mezi černými a zelenými byla totiž rozpoutána a teď už jde jen o to, aby si divák vybral stranu a začal na obrazovce přepočítávat mrtvé.
Rod draka
Rod draka
  • Max
82%
Rod draka navíc značce Hra o trůny po rozpačitém konci původního seriálu trochu vylepšil reputaci a fanoušci se do starého dobrého Západozemí rádi vrací. Tento rok už to navíc nebude pouze o dračích Targaryenech, do hry se totiž začnou zapojovat i další významné rody v čele se Starky, Lannistery či Baratheony. Říkali jste si ale někdy, do kterého z těchto čtyř rodů byste v populárním fantasy světě nejlépe zapadli? Osedlali byste draka, vládli byste krutému severu, nebo byste patřili do jedné z nejbohatších rodin? S naším kvízem se to velmi snadno dozvíte.
Přečtěte si také naši recenzi úvodních dílů druhého Rodu draka. Následně si také vyzkoušejte své znalosti legendární fantasy Pán prstenů či seriálu Přátelé.