Noví draci v Rodu draka. Jaké ohnivé potvory mohou nejvíce ovlivnit druhou řadu?

Noví draci v Rodu draka. Jaké ohnivé potvory mohou nejvíce ovlivnit druhou řadu?
Rod draka - trailer 2 | HBO
Proto jsme se rozhodli vám dnes přiblížit pět příběhově nových a zásadních draků, s nimiž bychom se měli v následujících dílech setkat. Dva z nich se sice již objevili v první sérii, ale jistě pochopíte, proč jsme je dnes také zahrnuli. Ti ostatní napjatě čekají na svou chvíli slávy.
Rod draka
Rod draka
  • Max
82%

Vermithor

Pojďme začít Vermithorem, jenž bude pravděpodobně jedním z těch nejvýraznějších draků v druhé řadě. Poprvé jsme se s ním mohli setkat na konci první série, kdy za ním přišel Daemon. Vermithor je také známý jako bronzový drak a v seriálu mu je kolem sta let. Původně patřil králi Jaehaerysovi I. Targaryenovi, avšak po jeho smrti byl dlouhá léta bez jezdce, což by se teď mohlo změnit. Jedná se o jednoho z největších draků v příběhu a jeho mohutná křídla budí respekt. Uvádí se, že větší než Vermithor byli pouze Balerion a Vhagar, což z něj momentálně dělá třetího největšího draka Západozemí.

Silverwing

Když už jsme zmínili Vermithora, který nepochybně do děje zasáhne, tak musíme očekávat i příchod Silverwing, jež je s ním často spojována. Silverwing dříve patřila Jaehaerysově ženě, královně Alysanne, ale momentálně je také bez jezdce a společně se svým parťákem přetrvává na Dračím kameni. Jak už jste mohli z jejího jména vytušit, Silverwing je známá svou stříbřitou barvou a elegantním vzhledem, jenž krásně sedí k ženské jezdkyni. Silverwing je samozřejmě nejen krásná, ale také velmi silná. Kyž spojí své síly s dříve zmiňovaným Vermithorem, jen těžko se najde jejich přemožitel. Proto se na její úlohu v blížící se druhé sérii velmi těšíme.
Noví draci z Rodu draka

Tessarion

Tessarion svým vzhledem vyniká nad ostatními, jelikož její výrazně modré šupiny z ní dělají nepřehlédnutelné monstrum nebes. Její účast však zatím není stoprocentně jistá, jelikož podle showrunnera Ryana Condala se jeho jezdec Daeron Targaryen  až ve třetí sérii. Dávalo by tedy smysl, že si Tessarion dá ještě chvíli načas. I přesto však doufáme aspoň v malou ukázku na závěr, jako tomu bylo právě u Vermithora, jelikož neukázat takto krásnou a silnou dračici by byla jistě škoda.
Tohle byli tři z pěti draků, které jsme blíže přiblížili ve videu. Pokud chcete vědět, do jakého rodu v populárním seriálu byste patřili, nezapomeňte vyzkoušet náš kvíz.
Zdroj: Kinobox, kniha Oheň a krev, Variety