Články

Recenze

  1. Recenze: Tchyně a uzený (TV film)
    Recenze16. 1. 2011
    Recenze: Tchyně a uzený (TV film)

    Tchyně a uzený, nejlepší jsou studený. Libuše Švormová je prototypem té nejhorší tchyně, jakou si dovedete představit. Štve, pomlouvá, kape projímadlo do kafe... Podaří se jí zničit vztah svého Hynečka s nenáviděnou vetřelkyní?

  2. Recenze: Zelený sršeň
    Recenze15. 1. 2011
    Recenze: Zelený sršeň

    Britt Reid (Seth Rogen) je nechopný playboyský synek novinářského magnáta. Když tatínek nečekaně zemře, Britt nejdříve neví co se životem, ale pak zmoudří a vezme do svých rukou nejen noviny, ale také spravedlnost: S bývalým otcovým sluhou Katóem (který je také šíleným a geniálním vynálezcem) vyráží do ulic jako "Zelený sršeň" - zdánlivý padouch, který ve skutečnosti bojuje ve službách dobra.

  3. Recenze: Hon na čarodějnice
    Recenze14. 1. 2011
    Recenze: Hon na čarodějnice

    Nicolas Cage a Ron Perlman (stárnoucí a kulatící se) jsou dva rytíři z křižáckých výprav, kteří dezertují (protože se jim najednou přestane líbit kuchání pohanů), jsou polapeni (už zpět v Evropě) a za trest musejí eskortovat vůz s domnělou čarodějnicí napříč nebezpečnou krajinou, do dalekého kláštera, kde existuje jediná kopie svaté knihy, jejíž recitace může čarodějku detekovat / zničit.

  4. Recenze: Fotři jsou lotři pod vedením prcičkáře strádají
    Recenze30. 12. 2010
    Recenze: Fotři jsou lotři pod vedením prcičkáře strádají

    Představte si film, ve kterém má legenda Robert De Niro erekci, Jessica Alba provádí klystýr a Ben Stiller je pokrytý zvratky. Inu, tahle trojka úplně nevoní.

  5. Recenze: Škola princů (TV film)
    Recenze27. 12. 2010
    Recenze: Škola princů (TV film)

    Scenárista bez špetky vtipu recykluje stokrát omletá klišé a režisér s kameramanem se snaží kouzlit, jak jen to jde, aby divák měl dojem, že sleduje novou pohádku. Přesně takhle dopadla Škola princů, zřejmě výstavní pohádka České televize, neboť ji nasadila na Boží hod v hlavním vysílacím čase.

  6. Recenze: Kouzelná tetička Valentýna (TV film)
    Recenze24. 12. 2010
    Recenze: Kouzelná tetička Valentýna (TV film)

    Pohádka Kouzelná tetička Valentýna se proslavila dřív, než se vůbec dostala na televizní obrazovky. Nejdřív natáčení zastavila nemoc představitelky titulní role Libuše Šafránkové, což bylo sousto hlavně pro bulvár, potom zemřela scenáristka snímku Jarmila Turnovská, spoluautorka televizní Popelky či legendárního seriálu Kamarádi. Diváky by ovšem okolnosti vzniku neměly zajímat, rozhodující je totiž výsledek. A ten je...

  7. Recenze: Skyline je invaze bez náboje
    Recenze5. 12. 2010
    Recenze: Skyline je invaze bez náboje

    Přicházejí z nebe, aby rozpoutali peklo. Bratři Strauseovi si po nepovedeném AvP 2 chtějí napravit reputaci mixem Monstra a District 9. Sci-fi jim ovšem, jak vidno, nesluší všeobecně.

  8. Recenze: Právo na vraždu (Video)
    Recenze4. 12. 2010
    Recenze: Právo na vraždu (Video)

    Pokud je člověk filmový nadšenec, může mu zrychlit tep ledascos – nový projekt Jamese Camerona, návrat herce ke své nejslavnější roli, ohlášený sequel Šestého smyslu (díky bohu, že se tahle kachna nikdy nenaplnila) nebo spojení dvou hereckých velikánů, kteří si společně zahráli ve filmech Nelítostný souboj a Kmotr II. Al Pacino a Robert De Niro opět v jednom filmu – může z toho vzejít něco menšího, než filmová událost?

  9. Recenze: Američan George Clooneyho stojí za pozornost
    Recenze1. 12. 2010
    Recenze: Američan George Clooneyho stojí za pozornost

    Málomluvný, zadumaný, s okouzlujícím úsměvem a téměř až plachou povahou. Málokdo by tipoval, že je Jack profesionálním vrahem, který se právě vydal na svou poslední misi.

  10. Recenze: Tacho
    Recenze1. 12. 2010
    Recenze: Tacho

    Daniel Landa a Olga Lounová vyzývají smrt na souboj! V nadšeneckém (nebo spíš amatérském?) filmu Mirjam Landové o rakovině, mafiánech, rallye a kartách osudu.

  11. Recenze: Na doraz jede na půl plynu
    Recenze30. 11. 2010
    Recenze: Na doraz jede na půl plynu

    Robert Downey Jr. chce stihnout narození syna. Ke své smůle na letišti vrazí do Zacha Galifianakise, posléze je vyhozen z letadla a musí jet stopem. A protože jsme v komedii, musí cestovat po Galifianakisově boku, který je všechno možné, jenom ne normální.

  12. Recenze: Bludičky (TV film)
    Recenze28. 11. 2010
    Recenze: Bludičky (TV film)

    Nejstarší Marie spí se svým ženatým vychovatelem. Čerstvě osmnáctiletý Adam z dětského domova právě odchází a hodlá si splnit životní sen - ze zanedbané alkoholičky udělat konečně spořádanou milující matku. A sedmnáctiletá Eva znovu zdrhla, aniž by kdokoliv tušil kam a s kým. To jsou oni, sourozenci Kovářovi, hlavní hrdinové třídílního televizního filmu Bludičky.

  13. Recenze: Benga v záloze jsou padavky
    Recenze22. 11. 2010
    Recenze: Benga v záloze jsou padavky

    Na každé policejní stanici jsou esa, která dostávají ty nejlepší případy. No a pak sou tu ti ostatní chlápci, kteří mají na starost papírování. Mark Wahlberg toho má plné zuby a tak si (bůh ví proč) vybere Willa Ferrella, kterého absolutně nenávidí, jako parťáka do akce.

  14. Recenze: Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 je nevyhnutelná prohra
    Recenze12. 11. 2010
    Recenze: Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 je nevyhnutelná prohra

    Celý svět už ví, že se lord Voldemort vrátil. Po smrti Brumbála se Harry se svými přáteli vydává najít viteály, do nichž Pán zla rozdrobil svou duši. Škoda, že tak učinil na ploše dvou filmů, z nichž v tom prvním se nic moc nestane.

  15. Recenze: Piko
    Recenze9. 11. 2010
    Recenze: Piko

    O zázračné droze Czecho vyprávěl už před deseti lety Anděl Exit. Tvůrci dramatu Piko se chtěli víc přidržet reality. Vsadili na skutečné příběhy a dokumentární pozadí, ale protože neměli dost peněz, vzešla jim z toho jen popisná ilustrace.