Lindsay Lohan a Jamie Lee Curtis si zase mění těla. Dvojka Mezi námi děvčaty ukazuje první fotku

Lindsay Lohan a Jamie Lee Curtis si zase mění těla. Dvojka Mezi námi děvčaty ukazuje první fotku
Mezi námi děvčaty | Disney
Očekávaná premiéra Freaky Friday 2 příští srpen otestuje nejen přetrvávající důvěru generace Z, která na příjemné fantaskní komedii vyrůstala, ale také divácké buňky mladšího publika, pro něhož Lohan ani Curtis nejsou žhavými hvězdami. Mezi námi děvčaty přišlo jako několikátá adaptace knižní předlohy Mary Rodgers v době, kdy různě koncipované komedie o dospívání přebíraly kasovní otěže. Film za 26 milionů dolarů od pozdějšího režiséra Protivných sprostých holek Marka Waterse vydělal v kinech 160 milionů, navrch potěšil kritiky a Curtis zajistil hereckou nominaci na Zlatý glóbus.
Mezi námi děvčaty
Mezi námi děvčaty
  • Disney+
  • Google Play
  • iTunes
  • +1
72%
Druhý díl už po osobních problémech Lohan nikdo neočekával, ale osmatřicetiletá zrzka se dala do kupy a s Curtis, která na ni v soukromí nikdy nezanevřela, může znovu připomenout, co v ní od přírody vězí. Původní snímek dopřál oběma ženám dramatický i komediální prostor, neboť úzkoprsá matka Tess (Curtis) si jednoho rána zázračně prohodí tělo s rebelující pubertální dcerou Annou (Lohan). Kdežto mladší herečka se uzpůsobila rodičovskému sekýrování, Curtis rozjela divokou středoškolskou show.
V pokračování, které se uvádí první fotografií variující moment prozření z jedničky, se nadpřirozené síly opět vmísí do rozrostlé rodiny Colemanových. Nejenže v ní stále figuruje také otec a nově i dědeček v podání Marka Harmona, ale Anna už vychovává čtrnáctiletou dceru Harper, již nová výměna těl zasáhne. „Anna má nyní vlastní dceru a brzy bude mít ještě nevlastní dceru. Jak se společně potýkají s mnoha výzvami při propojování dvou rodin, Tess a Anna zjišťují, že blesk může udeřit dvakrát,“ stojí v oficiální synopsi.
Mezi námi děvčaty 2
Mezi námi děvčaty
Mezi námi děvčaty
Mezi námi děvčaty
Mezi námi děvčaty
Scénář napsal Jordan Weiss, jeden z autorů seriálu Dollface od Hulu, a režie připadla zkušené televizní tvůrkyni Nishe Ganatra, jejímž největším filmovým úspěchem je pět let stará komedie s Emmou Thompson Late Night. Pokud si těla opět prohodí Lohan a Curtis, film přijde o mezigenerační tření na úrovni dospívání, které první díl významně řídilo. I mezi třicátnicí a šedesátnicí mohou létat existenciální jiskry, ale zejména na scénář se tím položí vysoké nároky. Snad Disney divákům a divačkám připomene, jaký byl před dvěma dekádami účinný recept na zábavnou rodinnou vztahovku.
Podívejte se na žebříček nejlepších rodinných filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroje: ComingSoon, X