Jamie Lee Curtis se navezla do Marvelu, vzápětí ale vycouvala. Deadpool se jí za to vysmál

Jamie Lee Curtis se navezla do Marvelu, vzápětí ale vycouvala. Deadpool se jí za to vysmál
Deadpool & Wolverine | Marvel Studios
„Moje poznámky o Marvelu byly hloupé a polepším se. Ozvala jsem se Kevinu Feigemu a nadále se nebudu účastnit těchto zápasů v bahně, jimž říkáme internet, ani se nezapojím do celých těchto záchodových her, jež jsou určeny pro kliky, nikoli pro hodnotu obsahu,“ můžeme volně přeložit slova Curtis, jež napsala na sociální síti X.
Jamie Lee Curtis
Jamie Lee Curtis

Herečka

6.6
Nejde však o první spor s MCU, v němž pětašedesátiletá rodačka z Los Angeles hrála roli. Loni jí totiž spousta komiksových fandů nemohla přijít na jméno poté, co porazila v oscarovém klání Angelu Bassett, favorizovanou v bitvě o nejlepší herečku ve vedlejší roli díky dvojce Black Panthera. Curtis však zvítězila díky své kreaci ve zběsilém žánrovém mixu Všechno, všude, najednou, přičemž do výsledného udělení sošky se rozhodně projevila i bohatá kariéra herečky a její dosavadní přehlížení ze strany Akademie.
V rámci propagace filmu Všechno, všude, najednou také řekla, že multiversum v tomto snímku je mnohem zábavnější než ten marvelácký, později se však za své výroky omluvila – stejně jako nyní. Důvodem možná nejsou ambice přivydělat si v dalších superhrdinských dobrodružstvích, nýbrž pouze opatrnost v souvislosti s chystaným pokračováním komedie Mezi námi děvčaty (Freaky Friday). Sequel hitu z roku 2003 by měl vyjít příští rok pod hlavičkou konglomerátu Disney, kam spadá i MCU. Curtis tedy možná raději couvá před možnými kontroverzemi, jež by mohly produkci dlouho odkládaného díla ještě zkomplikovat.
Všechno, všude, najednou
Mezi námi děvčaty
Mezi námi děvčaty
Mezi námi děvčaty
Deadpool & Wolverine
Z prostořekosti a následným zaječím úmyslům herečky si však vzápětí vystřelil Ryan Reynolds, jenž je momentálně na koni díky kasovnímu veleúspěchu Deadpoola s Wolverinem, po delším čase fanoušky velmi vřele přijaté marvelovky. „Počkat, takže se očekává omluva od každého, kdo si vystřelí z marvelovského období po konci Endgame?“ napsal rovněž na sociální síť X.
Virální marketing kolem postavy Deadpoola je Marvelem samozřejmě tolerovaný a korporace se může tvářit jako benevolentní rodinný podnik, jenž dává „svým“ hrdinům zcela volnou ruku; není však pochyb o tom, že tak činí jen v zájmu zisku plynoucího z falešného dojmu autenticity. Jinak se však rýpání do největší filmové značky poslední dekády příliš nevyplácí, což opakovaně pociťuje i Curtis – která si možná vzpomněla i na to, že se do kin blíží akční Borderlands, kde má jednu z vedlejších rolí, a tak by se jí přehnaná upřímnost nemusela vyplatit i z tohoto důvodu.
Deadpool & Wolverine
Deadpool & Wolverine
85%
Podívejte se na náš žebříček nejlepších komiksovek z uplynulé dekády.
Zdroje: JoBlo, People, Deadline, X