Režisér Saw a V zajetí démonů chystá nového RoboCopa. Troufne si navázat na ostrý originál?

Režisér Saw a V zajetí démonů chystá nového RoboCopa. Troufne si navázat na ostrý originál?
RoboCop (1987) | Orion Pictures Corporation
Seriálového rebootu RoboCopa a resuscitace jeho pozice lukrativní multimediální franšízy se má podle reportu Deadline chopit James Wan v pozici producenta – režisér prvního hororu Saw, série V zajetí démonů, ale i blockbusterů Rychle a zběsile 7 a obou Aquamanů. Wanovi se nedá upřít jak schopnost rozjet velmi úspěšné filmové série, tak i plnit studiové zakázky a odevzdávat předvídatelně povedené filmy.
RoboCop
RoboCop
  • Max
  • Google Play
  • iTunes
77%
Wan je nepochybně zručným filmařem, který svou branži chápe jak na komerční, tak zábavní rovině. Proto se těšíme například na jeho záměr oživit klasický horor Netvor z Černé laguny. Jestli si může poradit s RoboCopem, je druhá otázka. Vrchním scenáristou a showrunnerem seriálu vznikajícího pro Amazon/MGM byl měl být Peter Ocko.
RoboCop (1987)
RoboCop (1987)
RoboCop (1987)
robocop-1987-trailer
RoboCop
Paul Verhoeven je na jednu stranu velmi akurátní režisér: Nikdy nejde přes rozpočet, nikdy se nedostává do produkčních problémů (nebo alespoň není jejich příčinou). Tuto svou profesionalitu ale propůjčuje dílům, která pod povrchem mnohdy připitomělé zábavy skrývají subverzivní filmy kritické vůči všemu tomu, co je Hollywoodu nejvíc svaté. RoboCop je satirou zkorumpovaného policejního systému, Total Recall kapitalistického vykořisťování moderního dělníka, Základní instinkt hollywoodského šovinismu a Hvězdná pěchota je absurdním postavením na hlavu americké válečné propagandy a dělá si otevřeně legraci z vlastní literární předlohy. Budou mít James Wan a Peter Ocko zájem zachovat tento osten, nebo půjde o další adaptaci bez hran?
„Hvězdnou pěchotu dodnes mnozí nepochopili, Paul nám v ní vymáchal obličej,“ říká Ironside
Rozhovory15. 10. 2023
„Hvězdnou pěchotu dodnes mnozí nepochopili, Paul nám v ní vymáchal obličej,“ říká Ironside
Za připomínku stojí, že čtyři roky po neúspěšném remaku, v roce 2018, se málem podařilo Neilu Blomkampovi natočit návrat původní série s Peterem Wellerem v čele. MGM ale nakonec projekt skartovalo. U Blomkampa bychom si mohli být jistí, že se Verhoevenovo ideové vyznění pokusí zachovat a návrat Wellera do nejslavnější role by byl jistě fascinující.
V tuto chvíli je velmi brzy dělat jakékoliv závěry, podle reportů teprve začíná fáze vývoje, na jejímž konci mohou účastníci dojít k závěru, že projekt by neměl vzniknout. Co myslíte vy? Dali byste Wanovi šanci?
Podívejte se na žebříček nejlepších sci-fi podle databáze Kinoboxu.
Zdroje: Deadline, World of Reel