Animovaná Pyšná princezna odhaluje první trailer. Láká na dobrodružství ve stylu Disneyho

Animovaná Pyšná princezna odhaluje první trailer. Láká na dobrodružství ve stylu Disneyho
Pyšná princezna | CinemArt
Adaptovat znovu Pyšnou princeznu se může zdát jako dosti nevděčný úkol. Mnoho lidí totiž černobílý originál z roku 1952 stále velmi uctívá, i když natáčení v době přísného komunistického režimu se na výsledku v některých ohledech podepsalo. Už jen kvůli neodolatelné Aleně Vránové a nápadité režii Bořivoje Zemana ovšem člověk tyto věci snadno přehlédne a nenechá si na legendární pohádku sáhnout. Už teď je tedy jasné, že nová Pyšná princezna to nebude mít u řady fanoušků a škarohlídů jednoduché, a tato část publika zde bude porovnávat každičký detail.
Pyšná princezna: trailer | CinemArt
Jak už ovšem z loňského představovacího videa víme, tvůrci se naštěstí vydali zcela jinou cestou, při níž mají příležitost se trochu více vyblbnout a oslovit mladší generace diváků. Animovaná Pyšná princezna se tak snaží svým stylem a poetikou v prvním traileru přiblížit disneyovkám, a tak nejvíce výtvarným zpracováním, postavami i jejich vzájemnou dynamikou připomíná materiál skvělé Na vlásku.
Snímek bude samozřejmě obsahovat i klasické atributy a památné scény v čele se zavazováním střevíčku či jízdou na kládách, zároveň však animák bude po vzoru disneyovek evidentně dynamičtější a akčnější. Krasomila s Miroslavem se tak vydají na poněkud větší dobrodružství, v němž nebude chybět ani souboj na střeše mlýna a zlí rádcové zde budou mít evidentně podstatně aktivnější roli. A jelikož se tu jede v napodobování disneyovek nadoraz, nemohou chybět ani písně v podobně zkomponovaném stylu.
Pyšná princezna
Pyšná princezna
AI
63%
Animace sice v některých momentech vykazuje mírné rezervy, i přesto do celkové poetiky prozatím sedí. Novou verzi pohádkové klasiky natočil Radek Beran, který už na počátku října doručí do kin také loutkový film Velký pán. Má tedy slušný potenciál potěšit malé i velké diváky na podzim rovnou dvakrát. Dokáže podle vás Pyšná princezna naplnit očekávání a být zábavným českým animákem, nebo vás upoutávka spíše odradila?
Podívejte se na žebříček nejlepších českých pohádek podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: CinemArt