Top kina ČR: Souboj Deadpoola a Wolverina s dvojkou V hlavě nekončí. Česká novinka selhala

Top kina ČR: Souboj Deadpoola a Wolverina s dvojkou V hlavě nekončí. Česká novinka selhala
Deadpool & Wolverine | Marvel Studios
Celková víkendová návštěvnost sice oproti minulému týdnu klesla z necelých 260 tisíc diváků na 187 tisíc, oproti chudé jarní sezóně se však stále jedná o velmi nadprůměrná čísla, která snad v následujících týdnech padat nebudou. Obzvláště když se do kin chystá tento týden nový Vetřelec a zejména očekávané Vlny od Jiřího Mádla. Novinkám uplynulého víkendu se ovšem moc nedařilo a zůstaly za očekáváním. Do top 5 se totiž podívala pouze jedna z nich.
Z videoherní adaptace Borderlands se nevyklubal megapropadák pouze v USA, ale také u nás, kde na něj přišlo necelých 10 tisíc diváků. Ještě větším debaklem dopadla premiéra chválené české komedie Mord, která se snažila navázat na tradici československé nové vlny. Nečekal se sice hit jako v případě Zápisníku alkoholičky, i přesto jsou necelé 4 tisíce diváků zklamáním. Pojďme se ale raději podívat na pětici filmů, jejichž návštěvnost je přeci jen veselejší.

5. místo

Námi to končí
Námi to končí
56%
tržby 2 miliony 686 tisíc Kč / návštěvnost 13 398 diváků / 93 kin
Na páté pozici se umístila nejlepší novinka týdne, adaptace bestselleru Námi to končí s Blake Lively v hlavní roli. Kniha se i u nás těší slušné popularitě a měla tedy velký potenciál přitáhnout do kin ženskou cílovku, která neměla kromě Zápisníku alkoholičky na co chodit. Svůj potenciál ovšem naplnila novinka tak napůl. Necelých 14 tisíc diváků (tedy spíše divaček) za víkend rozhodně není špatné číslo, možná se ovšem čekalo i malinko více. A to zejména vzhledem k porovnání s tržbami ze Spojených států, kde snímek utržil o prvním víkendu 50 milionů dolarů. Tato látka může ale lákat ženské publikum i v následujících týdnech.
Námi to končí: trailer | Falcon

4. místo

Já, padouch 4
Já, padouch 4
64%
tržby 2 miliony 974 tisíc Kč / návštěvnost 16 627 diváků / 93 kin
Čtvrtý díl animované série Já, padouch prokazuje i po šesti týdnech v kinech obdivuhodnou formu a i díky letním kinům stále připisuje solidní počet dětských fanoušků i jejich dospělého doprovodu. Propady nejsou, i vzhledem ke konkurenci v podobě V hlavě 2, nijak extrémní a animák stále může pomýšlet na hranici půl milionů diváků z kin. Aktuálně jich má na svém kontě 444 tisíc a při současné formě by tuto metu mohli Mimoni pokořit do pár týdnů.
Já, padouch 4: 2. trailer | CinemArt

3. místo

Zápisník alkoholičky
Zápisník alkoholičky
69%
tržby 4 miliony 599 tisíc Kč / návštěvnost 25 847 diváků / 143 kin
Stejnou metu může do pár týdnů překonat také Zápisník alkoholičky. Tereza Ramba a její herecký koncert mají k půl milionu skvěle našlápnuto, titul si připisuje mezivíkendové propady zhruba o třetinu a s 411 tisíci diváky je aktuálně nejnavštěvovanějším českým filmem roku. Jenže následující víkend se dá očekávat přeci jenom větší pád. Do kin se totiž přiřítí zmiňované Vlny a bude zajímavé sledovat, jak se výlet do 60. let podepíše na formě alkoholického hitu.
Zápisník alkoholičky: trailer | Bontonfilm

2. místo

V hlavě 2
V hlavě 2
  • Google Play
  • iTunes
  • Rakuten
82%
tržby 8 milionů 537 tisíc Kč / návštěvnost 46 609 diváků / 140 kin
Pixarovka V hlavě 2 i nadále válí nejen ve světě, ale také u nás a učinila další důležitý krok k tomu, abychom o ní na konci roku mluvili jako o nejnavštěvovanějším filmu letoška. Animák totiž překročil hranici 600 tisíc diváků a po čtyřech týdnech v kinech si připsal přes 46 tisíc duší, což je dosti obdivuhodný výkon. Při současné formě se dá proto tušit, že minimálně hranici 700 tisíc návštěvníků by měla pixarovka zdolat bez nejmenších problémů.
V hlavě 2: finální trailer | Falcon

1. místo

Deadpool & Wolverine
Deadpool & Wolverine
85%
tržby 10 milionů 624 tisíc Kč / návštěvnost 47 732 diváků / 95 kin
První příčku, i když velmi těsně, ovládla komiksová dvojka Deadpool s Wolverinem, která pokračuje v krasojízdě. Ve světě už celkově tržby překročily hranici magické miliardy dolarů, u nás je z toho zatím celkově necelých 360 tisíc diváků, postup do top 5 nejnavštěvovanějších filmů roku a také do desítky nejúspěšnějších filmů z MCU. Pokles o 40 % je navíc slibný a potvrzuje, že také tento titul by se k hranici půl milionu diváků měl minimálně přiblížit, i když čísla dvojky V hlavě v celkovém souhrnu rozhodně atakovat nebude. Příští týden navíc možná marvelovce vezme diváky nový Vetřelec, který chce být také krvavou podívanou, i když poněkud vážnější a napínavější. Po řadě marveláckých přešlapů musí ovšem tato čísla dělat kinařům i distributorovi velkou radost.
Deadpool & Wolverine: finální trailer | Marvel Studios
Aktuální program českých kin naleznete zde.
Zdroje: Unie filmových distributorů, Kinomaniak