Úprk před zabijákem v paralyzovaném stavu. Netflix hororem Nehýbej se v traileru ochromuje

Úprk před zabijákem v paralyzovaném stavu. Netflix hororem Nehýbej se v traileru ochromuje
Nehýbej se | Netflix
Truchlící protagonistka s tváří Kelsey Asbille (Yellowstone), která si do přírodní izolace přijela lízat životní rány, zjevně s bodnou zbraní v ruce zvládne magorovi v podání Finna Wittrocka (La La Land) prchnout dost daleko, aby měla nějakou šanci na záchranu i v momentě, kdy vinou vpravené látky nemůže ani mluvit. Pokud si s tímhle neotřelým konceptem tvůrci poradí i od tohoto bodu, můžeme se od 25. října těšit na neočekávanou a údernou žánrovku.
Nehýbej se
Nehýbej se
AI
65%
Za filmem v produkci legendárního autora Lesního ducha konkrétně stojí čtveřice režisérů a scenáristů, která nám před devíti lety naservírovala horor V pasti a podílela se také na minisérii 50 States of Fright. To není kdovíjak atraktivní reklama, ale soudě dle intenzivního traileru nemusíme vynášet odsuzující verdikty. Ukázka má totiž vedle dobrého nápadu také střihový a zvukový spád a přibližuje várku inscenačně výrazných záběrů, které mohou zadělat na kvalitní hororové momentky.
Nehýbej se: trailer | Netflix
Nemusí tedy vadit, že tady se podobně jako u jiného letošního experimentu In a Violent Nature, natáčeného z pohledu lesního maskovaného vraha, pojede dle obrysů známých žánrových šablon, jimž tvůrci pouze dodají trochu jiné zabarvení. Už z videa odhadneme minimálně jednu postavu, která to má v téhle nerovné hře kočky s myší spočítané, což snad ve filmu nebude tolik na škodu.
Klišé tu budou závodit s časem, a přestože dvacetiminutový interval před kompletním ochrnutím nedává prostor pro celovečerní ozvláštnění, prostředků k trvalému napětí a co nejlogičtějšímu vyprávění snad zbyde dostatek. Titulní herečka příběh esteticky utáhne a Wittrock má na tyto role ideální ksicht, takže Netflixu se rýsuje další podzimní hit s jistotou rozlézající se paralýzy. Natáčení v Bulharsku obstará evropský punc a Nehýbej se snad neskončí jako zcela rutinní zámořské béčko, jaké v Raimiho produkci čas od času vyskočí. Snad to bude víc Smrt ve tmě nežli remake Nenávisti.
Prohlédněte si žebříček nejlepších hororů roku 2024 podle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.
Zdroj: Deadline