Druhé The Last of Us se představuje v epickém stylu. Z mrazivého traileru budete mít husí kůži

Druhé The Last of Us se představuje v epickém stylu. Z mrazivého traileru budete mít husí kůži
The Last of Us, 2. série | HBO
Jeden z nejočekávanějších seriálových trailerů roku je konečně tady. HBO zveřejnilo první upoutávku na druhé The Last of Us na tzv. Outbreak Day, tedy den, který si fanoušci už jedenáctý rok připomínají jako počátek nákazy i událostí ve hře. A lepší dárek jim HBO nejspíš ani dát nemohlo. První trailer je totiž zatraceně atmosférickou a mrazivou podívanou, která doluje u lidí, jež znají herní události, emoce na maximum.
The Last of Us: teaser trailer na 2.sérii | HBO Max
Už na první pohled je jasná co největší věrnost předloze. Pařani tak velmi rychle identifikují jednotlivé scény i akční pasáže ze hry, některé kulisy jsou pak z předlohy předělány takřka jedna ku jedné. O epická a intenzivní střetnutí s clickery za každého počasí pak evidentně nebude nouze, dramatické pohledy Joela (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey), jejichž silné pouto narušuje jedno velké tajemství, řeknou mnohé a hudební podkres od Pearl Jam sem také nádherně pasuje.
Představí se navíc velká várka nových postav v čele s napjatě očekávanou Abby v podání Kaitlyn Dever. Dále se zde ukáže Isabela Merced coby Dina, Jeffrey Wright jako poměrně radikální Isaac či Catherine O’Hara, jejíž monolog nás provádí první emotivními a hutnými obrázky. Hráči moc dobře vědí, na co jednotlivé střípky a vizuálně bravurně převedené pasáže lákají a už teď mají znovu husí kůži. Ti ostatní se mohou těšit na to, že pokud budou mít Mazin s Druckmannem vše pevně v rukách, čekají nás jedny z nejintenzivnějších seriálových pasáží příštího roku.
The Last of Us
The Last of Us
  • Max
83%
Kdy přesně se druhé série dočkáme, ale zatím není jasné. Kromě očekávaného roku 2025 upoutávka konkrétní datum neprozradila, očekává se však premiéra během první poloviny následujícího ročníku. Už dříve bylo oznámeno, že nová řada bude mít méně dílů, konkrétně sedm. Vrstevnatější a na postavy bohatší příběh druhé hry tak bude rozdělen minimálně do dvou sezón, což v tomto případě dává smysl. Po tak skvěle sestříhaném traileru však bude čekání opravdu dlouhé.
Podívejte se mezitím na žebříček nejlepších seriálů dostupných na platformě Max.
Zdroj: HBO, Deadline