Jackie Chan se nechává v 70 letech mlátit víc než zamlada. V bizarním traileru zachraňuje pandu

Jackie Chan se nechává v 70 letech mlátit víc než zamlada. V bizarním traileru zachraňuje pandu
Jackie Chan – Kung fu Yoga | Huaxia Film Distribution 2015
Důchod už sice avizoval před víc jak deseti lety, ale nejvíc pomlácená hvězda kinematografie to bez pohmožděnin prostě nevydrží. To, co Jackie Chan ve filmech jako Božská relikvie, Legenda o opilém Mistrovi nebo Tenkrát na východě dokázal, už z inscenačního hlediska bojových, podobnou měrou fyzických i nesmírně vtipných akčních scén asi nikdo nedorovná. A Panda Plan, kterou pokračují hercovy naivnější a dramaticky nuznější tendence z posledních koprodukčních projektů, to zkrátka nezapře.
Panda Plan
Panda Plan
Synopse filmu, který v čínských kinech vyjde prvního října, hovoří o „blízkovýchodním magnátovi, jenž pověří žoldáky unesením pandích mláďat ze zoo. Ikonická akční hvězda Chan – hrající verzi sebe sama – se zapojí, aby chránil zvířata v přírodní rezervaci.“ Bojovat proti triádám či pašerákům je jedna věc, ale zasadit se o záchranu všemi milovaného huňatého médi? To je teprve frajeřina, která si žádá rodinnou akční komedii.
Chan to v ukázce rozbalí ve velkém stylu a divoce kombinuje sentiment stárnoucího dobráka s elánem vycházejícího akčního mstitele, který to tentokrát zjevně bere za hodně humorný konec. Sám schytává spoustu ran, ale při zběsilém pohybu vertikálními i horizontálními úhly dává vzpomenout na zlaté časy, kdy se neštítil opravdu ničeho. To vlastně platí dodnes a Panda Plan se jeví jako nostalgické ohlédnutí za tím, čím se Chan proslavil – zvlášť s přihlédnutím k tomu, jak je jeho role sebeuvědoměle koncipovaná. Na druhou stranu, při scénách s prdící pandou a jejími digi úsměvy už možná ani ta nostalgie k záchraně zážitku nebude stačit.
Panda Plan: trailer | Shaw Organisation
Statečné a morální filmové hrdiny ve svém okolí někdy potřebujeme a režisér Zhang Luan, jenž má na kontě pár na západě neznámých čínských dramat, si tímhle výplachem jistě udělal druhé Vánoce. Těžko říct, zda také ostatní fandové nestárnoucího mistra obdrží něco lepšího než měkký dárek. Dějové ambice jsou nízko, ale o to tady nepůjde. Chan si v posledních letech odbyl pár silnějších narativů včetně Stop spravedlnosti s Piercem Brosnanem, jinak se v dabingových a hereckých polohách už hlavně baví. Pořád se však umí hodně zapotit a nezbývá, než před ním smeknout.
Podívejte se na žebříček nejlepších herců podle databáze Kinoboxu.
zdroj: Movieweb