Cola, nebo Pepsi? Kultovní komediální režisér se zodpovězením téhle otázky pokusí o comeback

Cola, nebo Pepsi? Kultovní komediální režisér se zodpovězením téhle otázky pokusí o comeback
40 let panic | Universal Pictures
Režisér se zjevně cítí nesvůj v době citlivější na šovinistický humor, který vždy byl součástí jeho repertoáru, byť většinou ve snaze ho trochu podvrátit a vysmát se jeho původcům. Přesto se zjevně rozhodl, že nemůže točit stejné filmy jako před patnácti lety a pokusil se najít nový jazyk. Jeho poslední počin, netflixovská pandemická komedie V bublině z roku 2022, však skončil jako obrovské fiasko.
Judd Apatow
Judd Apatow

Producent, Scenárista

Filmový magazín Deadline informuje o tom, že Apatow to nevzdává a chystá se opět vrátit do první ligy. Námětem má být v Americe notoricky známá „dějinná“ událost, kdy se limonáda Pepsi rozhodla sesadit z trůnu prakticky identickou, ale díky mnohaletému náskoku dominantní Coca Colu. Filmy mapující více či méně přesně a více či méně úslužně historii slavných brandů se v poslední dekádě vyrojily jak vosy nad sklenicí kterékoliv zmíněné koly. Máme tu Zakladatele o McDonald's, dále Tetris, Blackberry, Ferrari, Air: Zrození legendy o botách Nike, Lego příběh a samozřejmě absurdně úspěšnou Barbie. A to zdaleka není kompletní seznam.
zebricek-tech-nejoblibenejsich-romantickych-komedii-ktere-jsou-idealni-podivanou-nejen-pro-valentynsky-vecer-12
Kopačky
Zoe Kazan, Kumail Nanjiani
Superbad
Superbad
U podobného projektu je vždy otázka, jak moc bude výsledek celovečerní reklamou a nakolik se podaří říct něco kloudného. Ty věci se nutně nevylučují, i když po nich samozřejmě zůstává v puse pachuť. Jde o další připomínku, že žijeme ve světě, který už je plně odevzdaný marketingu a značkám všeho druhu. Nicméně skutečnost, že Apatow ztvární střet dvou konkurenčních firem, by mohl vést k tomu, že se jejich vlivy navzájem vynulují. Musíme doufat, že se spolu s tím nevynuluje i cokoliv zajímavého. Nejde ostatně ani tak o to, že by v tomhle příběhu nebylo nic lákavého na zpodobnění. Spíš je otázka, jak to jde prakticky realizovat, aniž by někomu ze studia přistála na stůl žaloba.
Scénář píší Jason Shuman a Ben Queen, byť je pravděpodobné, že Apatow si text ještě přizpůsobí svým potřebám. Připravený projekt by měli zaštítit v Sony. K tomu se ještě před pár týdny začalo mluvit o tom, že Judd chystá i romantickou komedii zahrnující cestování v čase, takže není jisté, v jakém pořadí a kdy přesně se budou jeho projekty realizovat. Kdysi milovanému filmaři ale podle zpráv hollywoodského insidera World of Reel v poslední době krachlo hned několik srdcových projektů, studia už mu zkrátka po posledních selháních nedůvěřují. Proto je nadějné, že v případě Cola Wars už se Sony upsalo ke spolupráci, film by se tedy měl posouvat kupředu.
Podívejte se na žebříček nejlepších komedií podle databáze Kinoboxu.
Zdroje: Deadline, World of Reel, Rotten Tomatoes