Kvíz: Chystáte se na nového Deadpoola? Ověřte si, jak dobře brutálního hrdinu znáte

Kvíz: Chystáte se na nového Deadpoola? Ověřte si, jak dobře brutálního hrdinu znáte
Deadpool & Wolverine | Marvel Studios
Deadpool se objevil na plátně poprvé už v roce 2009, ovšem stalo se tak ve filmu, na který by Ryan Reynolds i jeho kamarád Hugh Jackman asi rádi zapomněli. X-Men Origins: Wolverine byl první sólovkou oblíbeného hrdiny s drápy, jednalo se však o hodně nepovedený pokus, v němž Deadpool hrál pouze vedlejší roli a kromě (i tak dosti umírněné) ukecanosti neměl s komiksovým předobrazem nic moc společného. A akční finále se znetvořeným Deadpoolem už působilo ze strany tvůrců jako výsměch.
Deadpool & Wolverine
Deadpool & Wolverine
86%
Deadpool však publikum bavil stejně jako Reynoldse, pro něhož se stal rudý sprosťák srdeční postavou, s níž nechtěl jen tak skončit. Vlastní sólovky se po řadě peripetií a usilovném ukecávání producentů dočkal v roce 2016. A zbytek už je historie. Z Deadpoola se díky jeho přepálenosti, brutalitě, hláškám a komentování filmového světa stal fenomén a z Ryana Reynoldse vyrostla po velkém množství propadáků konečně hvězda.
Druhý díl na sebe nenechal dlouho čekat, byl opět správně uvolněnou a akcí nabušenou jízdou, která vlastně jen potvrdila Deadpoolovo výjimečné postavení na komiksovém poli. Je proto škoda, že i kvůli odkoupení studia 20th Century Fox bohatším Disneym jsme museli na další díl čekat tak dlouho. Ale nyní je konečně tady a s ním i drsňák Wolverine. Jak moc se jejich společné dobrodružství povedlo, zjistíte v naší recenzi. Ještě před návštěvou kina (nebo klidně i po něm) si ale vyzkoušejte své deadpoolovské znalosti.
Ověřte si taky, jak dobře znáte Policejní akademii či filmy s Vinnetouem.