Jaroslav Sedláček

Jaroslav Sedláček

Autor

Články autora

  1. Občanský průkaz oživuje muziku, humor i dusno 70. let
    Filmy29. 9. 2010
    Občanský průkaz oživuje muziku, humor i dusno 70. let

    Před necelými sedmi lety seděl po boku hollywoodských hvězd a čekal, jestli Želary promění svou nominaci v Oscara. Neproměnily. Letos Ondřej Trojan uvádí do kin nový film. Občanský průkaz vypráví o partičce náctiletých kluků, kteří v polovině 70. let poznávají, zač je toho normalizační loket.

  2. Český lev hlásí vyprodáno. I na Slovensku!
    Filmy27. 9. 2010
    Český lev hlásí vyprodáno. I na Slovensku!

    Výroční filmové ceny Český lev se dočkaly stejnojmenné divadelní hry, jejími autory jsou muži z nejpovolanějších - Bolek Polívka, Pavel Liška a Petr Vachler! Po slavnostní premiéře 28. září 2010 v brněnském Divadle Bolka Polívky se představí i dalším divákům u nás a na Slovensku. A všude už dlouho dopředu hlásí VYPRODÁNO!

  3. Karel Roden hvězdou prvního českého seriálu HBO
    Filmy27. 9. 2010
    Karel Roden hvězdou prvního českého seriálu HBO

    Hvězdná jména před i za kamerou, slavná předloha. Tak by se dala ve stručnosti charakterizovat Terapie, první seriál společnosti HBO Česká republika, který se začal natáčet v pondělí 27. září v barrandovských ateliérech

  4. Recenze: Osudové peníze (TV film)
    Recenze27. 9. 2010
    Recenze: Osudové peníze (TV film)

    Dvě hodiny jí všichni ubližují, dvě hodiny vzdychá a pláče... Režisér Jiří Krejčík, dvaadevadesátiletá legenda českého filmu, s téměř sadistickou rozkoší zkoumá, co všechno jeho hrdinka (a s ní i divák) vydrží!

  5. Českým kandidátem na Oscara je Kawasakiho růže
    Filmy26. 9. 2010
    Českým kandidátem na Oscara je Kawasakiho růže

    Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) rozhodla, že v nadcházejícím oscarovém klání bude Českou republiku reprezentovat snímek Kawasakiho růže scenáristy Petra Jarchovského a režiséra Jana Hřebejka. Ve finále mu dala přednost před filmy 3 sezóny v pekle a Kuky se vrací.

  6. Jsou čeští kameramani čím dál horší?
    Festivaly a ceny23. 9. 2010
    Jsou čeští kameramani čím dál horší?

    Velmi silná slova volil kameraman Marek Jícha na úvod 2. ročníku festivalu Ostrava Kamera Oko, který se koná v moravskoslezské metropoli od 23. září do 3. října bez ohledu na to, že Ostrava nezískala titul Evropské hlavní město kultury 2015.

  7. Fimfárum do třetice všeho dobrého a 3D
    Filmy23. 9. 2010
    Fimfárum do třetice všeho dobrého a 3D

    Po 450 dnech vyvrcholil natáčecí maratón třetího dílu Fimfára! Filmaři tentokrát z pohádkové klenotnice Jana Wericha vybrali pohádky O kloboučku s pérkem sojčím, Jak na Šumavě vyhynuli obři a Rozum a Štěstí. Každá z nich bude ovšem jinak dlouhá - první pětadvacet minut, druhá devět a třetí čtyřicet minut. Navíc všechny budou 3D!

  8. Kriminálka Staré Město nahání Kriminálku Anděl. Dožene ji?
    Seriály20. 9. 2010
    Kriminálka Staré Město nahání Kriminálku Anděl. Dožene ji?

    Po všech Kriminálkách Las Vegas, Miami a New York a po odvysílání dvou sérií Kriminálky Anděl na televizi Nova, přichází s obdobným projektem i Česká televize. Rozdíly jsou v zásadě jen dva: 1) sedmidílný seriál vznikal ve slovensko-české koprodukci, 2) tvůrci vyprávějí i o soukromí kriminalistů.

  9. Herec Martin Štěpánek spáchal sebevraždu!
    Filmy16. 9. 2010
    Herec Martin Štěpánek spáchal sebevraždu!

    Herec a bývalý ministr kultury Martin Štěpánek spáchal 16. září 2010 sebevraždu. Člen slavného hereckého rodu se ve filmu proslavil především rolemi Alexandra Dumase st. v Kachyňově snímku Tajemství velikého vypravěče a nadporučíka Jaroše ve Vávrově výpravném spektáklu Sokolovo.

  10. Český film zavěsil kolty proklatě nízko
    Filmy15. 9. 2010
    Český film zavěsil kolty proklatě nízko

    Fenomenální pěnice Tornádo Lou, skrz naskrz špatný Doug Badman i ušlechtilý Limonádník se už brzy dočkají svých následovníků. Ve westernovém městečku v moravských Boskovicích totiž Vlastimil Peška natáčí filmovou komedii Westernstory, v níž Mario Kubec hraje tak trochu sám sebe

  11. Román pro muže slibuje smích, slzy i nadhled
    Filmy9. 9. 2010
    Román pro muže slibuje smích, slzy i nadhled

    Podobný název, podobně stylizovaný plakát, stejný autor předlohy a přece nemá Román pro muže se starším Románem pro ženy vůbec nic společného! Novinka režiséra Tomáše Bařiny vypráví příběh tří dospělých sourozenců a jedné erosenky, kteří se vydají za hranice všedních dnů.

  12. Juraj Herz: "Habermannův mlýn a Oscar? Uvidíme."
    Téma7. 9. 2010
    Juraj Herz: "Habermannův mlýn a Oscar? Uvidíme."

    Režisér Juraj Herz patří k legendám českého filmu. Natočil Spalovače mrtvol, Petrolejové lampy, Morgianu, Holku na zabití, Pannu a netvora... Zatímco jeho loňský film, horor T.M.A, kiny proběhl bez většího diváckého i kritického ohlasu, jeho novinka Habermannův mlýn budí už předem velká očekávání.

  13. Jan Prušinovský: "Nechtěl jsem seriál, který se okouká."
    Téma5. 9. 2010
    Jan Prušinovský: "Nechtěl jsem seriál, který se okouká."

    Seriál Okresní přebor slibuje být televizním hitem podzimu. Kdo už ho viděl, neskrývá nadšení. Režisér Jan Prušinovský vzpomíná, jak ho z České televize vypoklonkovali s tím, že jejich divák o něco takového rozhodně nestojí, i na to, jak byl překvapen, že televize Nova Okresní přebor nakonec nasadila do vysílání.

  14. Pavel Melounek: Třicet let ve službách českého filmu
    Téma3. 9. 2010
    Pavel Melounek: Třicet let ve službách českého filmu

    Ve středu 1. září 2010 zemřel ve věku 53 let filmový producent a bývalý novinář Pavel Melounek. Přinášíme první část obsáhlého rozhovoru, který jsme s ním nedávno pořídili. Vzpomíná v něm na svých třicet let ve službách českého filmu.

  15. Zemřel filmový producent a bývalý novinář Pavel Melounek
    Filmy2. 9. 2010
    Zemřel filmový producent a bývalý novinář Pavel Melounek

    Ve středu 1.září 2010 nečekaně zemřel ve věku 53 let Pavel Melounek. Podílel se mj. na vzniku filmů Snowboarďáci a Anglické jahody. Původně novinář, posléze filmový producent, vyzkoušel si ale i herectví, dramaturgii a filmovou režii.