Hypnotik

56%
Hypnotik
Režisér Robert Rodriguez se po třech sci-fi filmech navrací k žánru krimi, ačkoliv i tentokrát půjde o multižánrovou podívanou. V titulní úloze s Benem Affleckem sleduje cestu detektiva, který vyšetřuje záhadné zmizení vlastní dcery. Při postupném rozplétání případu naráží na okolnosti tajného vládního projektu. Životní jistoty se otřásají v základech a nic není jak se mohlo na první pohled zdát. Tísnivý detektivní zážitek Rodriguez snímal optikou anamorfických objektivů a první verzi scénáře napsal již před dvaceti lety.



Recenze: Hypnotik

Kinobox.cz
70%

Robert Rodriguez sice přešel od mačetových dobrodružství ke sci-fi, ale jeho záliba v imitování oblíbených žánrových souputníků jej neopustila. Hypnotik je chudší příbuzný Počátku s televizním stylem, zato s dobrým tempem a solidní kadencí nápadů, z nichž některé působí originálně. Příběh nepřešlapuje na místě, a byť je až moc okatá, snaha o překvapování a hravost potěší.


Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
4
Mišmaš, který si bere z Počátku, Minority report i Prokletého ostrova a míchá z toho takovou kejdu, že divák ani neví, zda něco z toho je míněno vážně, nebo si tvůrci dělají srandu. Neobvyklý Rodríguez s nehodícím Affleckem v podivnosti, která nikdy nestrhne, hloupostí odzbrojuje ale zvláštním způsobem dokáže bavit. Lepší 2*
mojmir.sedlacek
6 254 bodů
6
Od béčkového noiru k áčkovému mindfucku. Robert Rodriguez tentokrát sice cílí na dospělé publikum, ovšem jenom takové, které je ochotné si přepálenou zábavu nekazit logikou a nepotřebuje brát příběh příliš vážně. Právě takoví diváci se budou u sympaticky připitomělé novinky rozhodně bavit.
naytsirk
naytsirk
4 711 bodů
6
Náhodou, nebylo to vůbec špatný. Na nedělní dopoledne po propitý sobotě naprosto ideální snímek....


Dodatečné informace

Původní název:
Hypnotic (více)
  • USA Hypnotik
  • USA Hypnotic
  • USA Hipnosis: Arma Invisible
Premiéra v ČR:
19. 7. 2023
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA, Velká Británie, Kanada
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
70 mil. USD
Tržby:
16,01 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Hypnotik je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch