Články o Prokletí Salemu

AI
66%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Články 2

Horor podzimu? Kingova upírská apokalypsa Prokletí Salemu vypadá v traileru skvěle
Filmy13. 9. 2024
Horor podzimu? Kingova upírská apokalypsa Prokletí Salemu vypadá v traileru skvěle

Jakmile víka od rakví po západu slunce nedrží na svém místě, něco je špatně. Stephen King před devětačtyřiceti lety upevnil svou pozici vycházející spisovatelské hvězdy románem Prokletí Salemu, který dosud míjelo prestižní filmové zpracování pro kina. Zčásti to nezmění ani nadcházející adaptace Prokletí Salemu (Salem's Lot) od scenáristy série To Garyho Daubermana, jejíž nově vydaný a vydařený trailer předesílá „pouze“ premiéru na službě Max. Ta proběhne 3. října a rozhodně půjde o jednu z nejatraktivnějších streamovacích premiér podzimu.

Adaptace jednoho z nejděsivějších příběhů Stephena Kinga se blíží. Do kin se nakonec nepodívá
Filmy27. 8. 2024
Adaptace jednoho z nejděsivějších příběhů Stephena Kinga se blíží. Do kin se nakonec nepodívá

Hororový guru Stephen King nenapsal moc lepších a strašidelnějších románů než Prokletí Salemu, jímž roku 1975 navázal na Carrie, dva roky poté svůj úspěch potvrdil vydáním Osvícení. Příběh vyhořelého spisovatele Bena Mearse, jenž v rodném městečku v Maine bohužel nalezne novou inspiraci hlavně při potlačování hrozící upírské apokalypsy, měl vůbec poprvé předstoupit před obecenstvo v kinosálech. Připravované Prokletí Salemu (Salem's Lot) od scenáristy série To Garyho Daubermana, které Warneři zatím vlažně promují várkou prvních fotografií, po letech přetáček, odkladů a postprodukčních prací (a po pochvale od samotného Kinga) v říjnu zamíří rovnou na službu Max.