Recenze filmu Dívka a moře

59%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Chrustyn
Chrustyn
43 463 bodů
6
Klasický životopis, tentokrát pod hlavičkou Disney, takže divák ví, jaké bude nejen tempo ale celková nálada. Příběh první ženy, která přeplavala La Manche, je dostatečně silný ale toto zpracování není ničím výjimečné oproti x dalších podobně laděných příběhů a jako film to hodně připomíná nedávnou Nyad, která se mohla opřít o silnější herecké výkony. Neurazí, nenadchne.
avenis
avenis
10 614 bodů
7
Skutečnost si autor scénáře trochu upravil, ale když budu na film pohlížet jako na pohádku pro dospělé, bude se mi to líbit. Už proto, že Daisy Ridley mám moc ráda od jejího výskytu v Hvězdných válkách. Ať už se ten příběh stal nebo se stal jinak, důležité je, že poukazuje na to, jaké nevyvážené postavení tehdy ženy zastávaly. Jinou otázkou je, jestli to bylo dobře či ne...
Mikik4444
4 126 bodů
10
Super filmík
Petretzz
Petretzz
751 bodů
8
No ty krávo dlouho jsem neviděl lepší historický film než tento. 10/10
perteus
667 bodů
9
Poslední dobou jsou nám představované příběhy, kdy se na sílu tlačí ženská síla. Jen aby se ukázalo, že ženy taky něco dokáží a mohou být silnější, než muži. Takové příběhy se setkávají s dost velkým odporem, neboť nejsou uvěřitelné a postava třeba v knižní podobě je jiného pohlaví.

A pak tu máte tenhle příběh. Příběh, který ukazuje tu pravdu, že i ženy dokáží to co muži a možná i lépe. Ukazuje příběh, jak si ženy musely vybojovat své místo ve společnosti. Není to jen pěkný příběh o tom, že jedna žena přeplavala jeden kanál. A oproti jiným příběhům, na tenhle jsem se díval opravdu rád a s obdivem.
editorJarda
editorJarda
77 bodů
7
Paradni jednohubka na večer