Články o Vlčí muž

AI
65%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Články 3

Vlkodlak ožívá pod režisérem hororových hitů. V traileru skrývá monstrum, jež vyvolalo humbuk
Filmy9. 9. 2024
Vlkodlak ožívá pod režisérem hororových hitů. V traileru skrývá monstrum, jež vyvolalo humbuk

Při lednovém úplňku se tuzemskými kiny rozlehne hrdelní zavytí, když do nich začátkem roku vtrhne moderní Vlčí muž (Wolf Man) v režii šikovného Leigha Whannella (Upgrade). Horor se zařadí po bok Mumie s Tomem Cruisem a Whannellova Neviditelného jakožto další dílek zatím neoficiální monstrságy studia Universal, jež různým záhrobním konceptům vévodilo ve 30. letech. Úvodní náznakový trailer přichází pár dní poté, co Universal na své události Halloween Horror Nights zveřejnil design titulní stvůry ve formě halloweenské masky, která, mírně řečeno, moc neoslovila.

Christian Bale pokračuje v extrémních transformacích. Na první fotce se ukazuje jako Frankenstein
Filmy6. 4. 2024
Christian Bale pokračuje v extrémních transformacích. Na první fotce se ukazuje jako Frankenstein

Padesátiletý představitel Batmana z trilogie Christophera Nolana se po premiéře filmu Vice roku 2018 dušoval, že s extrémními tělesnými transformacemi v zájmu vlastního zdraví skončí. Christian Bale byl jako záporák Gorr the God Butcher ve čtvrtém Thorovi (Thor: Love and Thunder) přesto k nepoznání a nyní se chopil jednoho z nejproslulejších tragických hrdinů literatury i stříbrného plátna. První fotografie z chystané adaptace románu Mary Shelley The Bride ukazují oscarového herce jako Frankensteinovo monstrum. Nevěstu si v režii Maggie Gyllenhaal (Temná dcera) zahraje oceňovaná Jessie Buckley (Men, Černobyl).

Nový hororový Vlkodlak se natáčí. Uspěje víc než prokletý propadák s Hopkinsem?
Filmy19. 3. 2024
Nový hororový Vlkodlak se natáčí. Uspěje víc než prokletý propadák s Hopkinsem?

Proslulý mytologický kříženec člověka s vlkem útočí ze zamlžených vřesovišť kinematografie od třicátých let, kdy studio Universal zhmotňovalo svůj katalog monster také Vlkodlakem v Londýně (Werewolf of London). Posledním velkým pokusem o mainstreamové probuzení zvířete, které nad člověkem přebírá kontrolu pod vlivem úplňku, byl roku 2010 Vlkodlak (The Wolfman) s Beniciem Del Torem a Anthonym Hopkinsem. Předražený a v průběhu přetáčený film však zaznamenal finanční průšvih a hororové studio Blumhouse se nyní pokusí vrátit lykantropy mezi populární filmové postavy s protřelým režisérem méně nákladných hitů Leighem Whannellem (Upgrade, Neviditelný).