Boy Kills World

59%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Klajnik
Klajnik
8 695 bodů
0
Trapná slátanina, která se snaží být hrozně cool akční laskominou, ale vůbec to nefunguje.
Tvůrce chtěl natočit videogame-like vybíječku o klukovi, který je takovým instrumentem na zabíjení, že je schopen se probojovat zástupy nepřátel a sejmout autoritáře.
Odehrává se to v jakési neurčité totalitě, jejíž ozbrojené složky připomínaj spíš Kazmovo bodyguardy. Celé je to hrozně naivní, nevěrohodné, vyumělkované, plytké a pseudostylové. V tomhle duchu se tedy nenese jen scénář, nýbrž i ta akce:
Jde příliš vidět, že boje jsou nacvičené tanečky, kde postavy efektně hopsaj, dělaj přemety a otočky, že to nepřátelům s útočnými puškami znemožňuje je zastřelit. Mně to ovšem přišlo pozérské a trapné.

Jsem fanda akčního žánru, ale tohle je zhruba na úrovni Kate, takže pochcat.
JaraSlama
JaraSlama
2 145 bodů
7
Boy Kills World patří mezi nové filmy, které oživují akční žánr. Kombinuje zběsilou videoherní akci, klasické osmdesátkové snímky o solitérním mstiteli a komediální šarm. S producentem Samem Raimim a relativně neznámými herci, film přináší akční komiksárnu pro dospělé s ostrým násilím a originálním humorem. Bill Skarsgård exceluje v roli hlavního hrdiny, který je zároveň hluchoněmý a jehož hlas pochází z oblíbené videohry z mládí. Boy Kills World je odvážná a bizarní jízda, která zaujme diváky se znalostí akčního filmu a videoher. Navzdory drobným nedostatkům v přechodech mezi žánry film zůstává zábavný a originální díky svému směšnému a akčnímu stylu.