Vejška

60%
Vejška

Volné pokračování úspěšné komedie Gympl režiséra Tomáše Vorla, ve kterém se opět setkáváme se známými hrdiny Petrem Kocourkem a Michalem Kolmanem. Po dokončení střední školy se však nyní pro změnu potýkají s problémy, které přináší vysokoškolské studium. Zatímco Michal proplouvá studiem na VŠE díky svému vlivnému otci, Petr se marně snaží už po druhé dostat na UMPRUM. Oba kamarády však stále spojuje grafitti -  jejich dlouholetý koníček.




Recenze: Vejška

Kinobox.cz
85%

A přesně to dokázala Vejška – vyjevit na betonových stěnách, ve skleněných vilách a 14-ti podlažních panelácích dokonale vyšperkovanej patetickej track.


Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
6
Prakticky totožné jako Gympl. Film po celou dobu nikam moc nesměřuje a spíše ukazuje jednotlivé epizodky dvou kamarádů, jejichž životním stylem jsou grafity.
Spooner
Spooner
15 806 bodů
6
Po nemastném Gymplu mi to vlastně až překvapivě sedlo. Vizuál má Vorel překvapivě v malíku a kdyby se místo svých filmových experimentů věnoval více videoklipům, třeba pro Vladimíra 518, asi by se někdo nezlobil. I zbytek je ovšem tentokrát velmi stravitelný, Mádl se svým grázlem zachraňuje, co se dá, a Eva Josefíková se jen tak neokouká. Jen škoda, že dialogy u Vorla stále tahají za uši a za to celé po čase spadne do mírného stereotypu. I přesto ale jeden z těch fajn českých filmů.
sabule
14 227 bodů
6
Film není špatný,ale Gympl byla větší sranda.Kromě hlavních hrdinů,kteří přešli z Gymplu nic moc výběr a více koukatelné by to bylo,kdyby byl film tak o 20 minut kratší.

Dodatečné informace

Původní název:
Vejška (více)
  • Česká republika Vejška
  • Česká republika Vysoká
Premiéra v ČR:
23. 1. 2014
Distributor:
A-Company
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Vejška


Podobné


Powered byJustWatch