Letec

73%
Letec

Život Howarda Hughese patří k nejvíce fascinujícím příběhům, jaké Amerika předchozího století zrodila. Tento letecký průkopník, řežisér i producent, ropný magnát a muž nejedné další činnosti a tváře totiž vynikal nejen svým všestranným talentem, ale i svou výstřední povahou. A film THE AVIATOR v režii legendárního Martina Scorseseho (Zuřící býk, Mafiáni) se bude soustředit právě na nejzajímavější úsek Hughesovy (Leonardo DiCaprio) životní dráhy. Tedy období, kdy natáčel své filmy, testoval letadla vlastní výroby a proháněl hollywoodské krásky Katharine Hepburn (Cate Blanchett), Avu Gardner (Kate Beckinsale) a Jean Harlow (Gwen Stefani).




Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
6
Scény jako třeba natáčení válečného filmu nebo pád letadla jsou výborné ale jinak je to šíleně zdlouhavé a nezachrání to ani skvělý DiCaprio, hutné obsazení a monstrózní výprava, díky které se dá film opravdu nazývat velkofilmem. Scorsese by se měl držet gangsterů a ne známých osobností.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 408 bodů
9
Velkolepý snímek zabývající se počátky legendárního milionáře a režiséra Howarda Hughesa a to od dvacátých do poloviny čtyřicátých let. Hlavní role se zhostil Leonardo DiCaprio a dá se říci, že plně s respektem a grácií k oné postavě. Na režisérské křeslo se posadil Martin Scorsese, jehož tvůrčí styl je neopomenutelný. Krásně zachytil zlatý věk hollywoodského života jak ve svém tónu, tak i ve vizuálním spektru daného období. Jeho způsob zabarvení obrazu zajímavě odráží filmové standardy. Co se týče příběhu, ten plně ukazuje, jak multitalentní a excentrický Hughes byl. Jediné, kde Scorsese trochu tápe, jsou romantické segmenty, kde přesvědčivost krapet pokulhává. Celkově je ale snímek naprosto úchvatný a fascinující. Fanatismus je různorodý a tady máme možnost vidět, jak vypadá fanatismus do letectví a filmu. Pro lidi zabývající se historií filmu se jedná o hodně zajímavý počin. Howard Hughes byl americký letecký konstruktér, pilot, podnikatel, filmový režisér a producent. Velký pojem je však právě hlavně v oblasti filmu a tom tento snímek je.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 487 bodů
10
Vizuálně úžasné a překvapuje mě, jak málo mě takřka tříhodinový film upozorňoval na svojí délku. Ne tak agresivní a energické jako Scorseseho starší filmy, ale nevidím důvod, proč by se jako režisér nemohl vyvíjet.


Dodatečné informace

Původní název:
The Aviator (více)
  • USA Letec
  • USA The Aviator
  • USA Aviaator - valguses ja varjus
  • USA Aviator
  • USA El aviador
  • USA Göklerin hakimi
  • USA Iptamenos kroisos
  • USA L'aviateur
  • USA Lentäjä
  • USA O Aviador
  • USA Авиатор
Premiéra v ČR:
10. 2. 2005
Země původu:
USA, Německo
Rozpočet:
110 mil. USD
Tržby:
213,7 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:

Podobné