Recenze filmu Oko bere

70%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
6
Slušná "mladší" verze Dannyho parťáku, kde kasina neobírá partička elegatních pánů ale skupina mladistvých studentů, kteří umí "rainmanovsky" počítat karty. Film není tak propracovaný jako již zmínění "parťáci" ale jako nenáročná jednohubka svůj účel plní, obsazení je složené ze samých sympaťáků a konec docela překvapí.
JasonCZ
JasonCZ
23 375 bodů
10
jako "byvaly" hazardni hrac mam slabost pro filmy s timhle tematem, zvlast film jako je 21. Jinak o hvezdu min
kunafix
kunafix
20 072 bodů
6
Kdyby dali víc prostoru tomu, aby vysvětlili to počítání, tak by to bylo mnohem užitečnější, než sledovat třeba románek s tou babou. Taky to s tou změnou proměnné jsem moc nepobral, i když k tomu dali příklad. A to hlavně proto, že to odhrkali hrozně rychle, že si to člověk nestihl v hlavě srovnat. Mladí herci byli takoví nijací a ani Kevin Spacey se nějak extra nepředvedl. Každopádně téma to bylo zajímavý, i když roli Laurence Fishburna jsem moc nevěřil.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
8
Kdo rád hazard a karetní hry jako takové bude nadšen. Já byl skoro nadšen. Přece jen to atraktivní téma a prostředí na úplné maximum využito nebylo... Každopádně Spacey potěšil a Kate Boswroth je skutečně k sežrání. 7/10
Sheldon
Sheldon
16 069 bodů
8
Oko bere je propracovaný snímek plný zvratů i potřebného morálního prozření a ví velmi dobře komu je určen. Zajímavé je, že skutečný Ben je asiat a Spacey vybral Brita jako poleno, kterému pak zaplatil amerického učitele k trénování akcentu. Spacey si z pozice producenta také nadělil velmi pěknou charakterní roli, která mu v kariéře rozhodně ostudu nedělá a do výrazné vedlejší role obsadil i svou chráněnkyni Kate Bosworth.
Spooner
Spooner
15 806 bodů
6
Nic co bychom už jinde neviděli. Celý si to jede podle šablony, příběh nemá čím překvapit a už na začátku tak nějak víte jak to celé dopadne. Režisér tomu nedal nic navíc, pravda scény v casinu byly docela fajn, ale zbytek chvilkama dost váznul a chtělo to místy trochu odlehčit (Aaron Yoo z Disturbie je jedinej co tady dělá nějaký fóry, ale je tam strašně málo). A taky je to strašně dlouhý. Dvě hoďky jsou na takovýto film opravdu moc, zvlášť když se hlavně v půlce nic zajímavýho neděje. A s hercema je to tak napůl. Kevin Spacey hraje jako vždycky nadprůměr Kate Bosworth je sypmatická (i když ty kratší vlasy jí moc neslušej). Laurence Fishburne měl docela blbě napsanou roli, ale ještě se s tím jakž takž popral. Největší problém jsem měl ale s Jimem Sturgessem, který mi přišel nesympatickej a moc jsem mu to nevěřil. Suma sumárum ve všech směrech průměrná,trochu delší karetní podívaná. 50%
Wally007
Wally007
9 491 bodů
8
Hodně slušnej film, který mne bavil po celou dobu...a to sem na něj koukal hodně pozdě večer a stejně sem vydržel :-) To, že jsem u něj neusnul je samo o sobě důkazem, že tento film je prostě kvalitní. K.Spacey je tam zatraceně protivnej chlápek. Jooo..umět si takhle alespoň jednou zahrát v kasínu :-) Vřele doporučuji ke shlédnutí.
Patrikcz
Patrikcz
9 420 bodů
8
Solidní film o populárním black jacku. Průběh filmu není úplně excelentní, ale závěr se skutečně povedl- byl nečekaný a každý skončil jak si zasloužil-75%.
Pas
Pas
6 225 bodů
1.5
Nedává to lautr smysl, nedává. Géniové, co chodí pořád ve stejný partě do stejnýho kasina a tam opakujou stejnej trik? Ve městě, kde jich jsou stovky? A Spacey, který zcela náhodně utíká a zrovna si vybere tuhle cestu a na jejím konci zrovna tohle auto... U tohohle filmu jsem odmítnul vypnout mozek a to s mi vymstilo.
celticek
celticek
5 916 bodů
8
Spacey hraje výborného zmrdéčka. Jim Sturgess v roli Bena se mi líbil už ve Štvanci IRA. Trochu mi to připomnělo mix mezi Čistou duší a Rain manem. Žádná závratně skvělá režie, ale dobrá zábava. Nenechají vás jenom tak vzít jim jejich penízky, že? Jo a dobrý OST. Potěšil hlavně Amon Tobin.