Profilový obrázek

kunafix

20 042
9. TopUživatel

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Olomoucký, Olomouc, Česká republika



    John Wick 2
    John Wick 2 (2017)
    8
    V jedničce mi to tak nepřišlo, ale tady mu nepřátelé do těch ran už trochu nabíhají. Kromě papeže, kvůli kterému ale do Itálie nepřijel. Škoda, to mohla být teprve sranda. Sice se více ponoříme do světa zabíjáků a dozvíme se, jak to chodí v hotelu Continental (anglický someliér Peter Serafinowicz byl parádní) a jaká jsou další pravidla a že existuje nějaká Nejvyšší rada nebo třeba analogická retro účtárna, ale už je to o poznání horší, než první díl. Tím nemyslím počtem mrtvol. Neskutečné tempo je zběsilé a John se dokáže Wickroutit snad z každé situace. Když po něm ale jdou všichni a i na ulici ho všichni poznávají, není to už trochu moc? Taky to jeho neprůstřelné sako už bylo trochu sci-fi, ale zas bez něj by neměl vůbec šanci. Je to... ale jo, na ty 4 hvězdy to ještě dosáhne, i když si dám na pár let pauzu.
    Jen Bůh odpouští
    Jen Bůh odpouští (2013)
    8
    Nemůžu říct, že by mi tam některé věci došly, ale má to svoje nesporné kvality. Za prvé je to jednoznačně Vithaya Pansringarm, kterej svou badass-ovostí sbalil do kapsy i takového Ryana Goslinga. Nebezpečná a vypočítavá maminka v podání Kristin Scott Thomas do čela svojí rodinky (úchylné rodinky?) náramně sedne. A pak ta brutální stránka věci. Velmi povedené realistické násilné scény. To nám Nicolas Winding Refn servíruje v afmosférickém prostředí exotického Bangkoku v takovejch barvách, že nevím, jestli víc vede vizuál nebo audiál s ponurou hutnou hudbou Cliffa Martineze. Dlouhé záběry určitě někoho naštvaly - že se tam v podstatě jen díváme na nějaký výjev a nic se tam neděje - ale mě se to tam líbilo, protože to podtrhovalo atmošku. Horší to bylo s tím dějem, kdy často postavy šly vstříc svému osudu jak dobytek na porážku... a taky to, že to má určitě mít i rovinu, kterou si divák musí domyslet sám a na to já nejsem. Ale bavilo mě to. Bavilo mě to téměr jak Refnův Drive taky s Goslingem. Prostě nemám si nač stěžovat a klidně kouknu někdy zas.
    Anatomie pádu
    Anatomie pádu (2023)
    6
    Francouzské soudy pracují a fungují úplně jinak než ty americké, na které jsme ve filmech zvyklí. Ty dvě a půl hodiny utečou jak voda, ani nevím jak. Hodně se tam kecá, ale furt mě to drží... jsem totiž zvědavej, co z toho bude. Ten závěr ale? Hon na čarodějnice se nepotvrdil, ani žádný šokující zvrat. Rozhodně to není žádné zklamání. Rozhodně to nepotřebuji vidět znova - na to to bylo moc dlouhé. Což je takovej paradox - sice tomu nemůžu nic vytknout, ale taky to nemůžu kdovíjak opěvovat. Bavilo. Ale teď po skouknutí už to automaticky bavit přestalo. Zajímavé.
    Menu
    Menu (2022)
    8
    Takovej film z ranku Trojúhelník smutku, ne? A napadla mě u toho paralela, že tyhlety snobské restaurace jsou vlastně úplně to samé, jak artové filmy. Na určité úrovni je to totiž podobná sorta lidí, která v tom má zalíbení. A protože tohle je svým způsobem taky artovej (nebo určitě alespoň divnej) film, nedělá si nakonec srandu sám ze sebe? Ono je to nakonec jedno. Protože jak to tam začne (být divné), zírám na to jenom s otevřenou hubou a vůbec nechápu, co z toho bude. To bude asi ten známej wow efekt. Už jenom kvůli tomu, že Slowik vyrůstal v Bratislavě, chch. Akorát teda ještě divnější byla až sektářská oddanost personálu a chování těch zákazníků, kteří z nějakého důvodu vůbec neměli instinkty a snahu se zachránit (se skrytým významem na mě nechoďte). No byl to prostě stejně intenzivní zážitek, jako když si vychutnáte opravdu dobré jídlo (s obsahem THC).
    Jurský svět: Zánik říše (5)
    Jurský svět: Zánik říše (5) (2018)
    2
    Samé jurské klišé navíc s dávkou nových stupidností. Řvaní. Když zrovna neřvou lidi, řvou dinosauři. Run! To už snad ani není vtipné, že to v každém filmu postavy opakují furt a furt dokola. A taky ty chyby, kdy absolutně ignorují své instinkty, nakonec na ten ostrov jedou (i když nejdřív nechtěli) a pak dělají chybu za chybou, jak z pera hloupého scénáristy. Dramatické musí být úplně všechno, i kdyby se někdo měl třeba jenom šťárat v uchu. Už jen tím, že chtějí ty dinousaury ochránit, si říkají o krásnou smrt, ale ten důvod vidím hlavně v tom, že někdo si chtěl ještě na této sérii přimastit kapsu. A aby vydělali ještě víc, tak samozřejmě nečekejte žádnou krev, aby na to mohli i děcka, ach jo. Ale ono to asi je spíš pro děcka, než pro mě. No a sopka k tomu, to je další věc... co na to říct. Nic, jen se plácnu do čela a trpím dál. Jinak Fallen Kingdom přeložit jako Zánik říše... no asi to nezní tak blbě, jak Padlé království, ale když slyším zánik a vím, že to byl průser, hned mě napadá zánik + průser = průnik a pak myslím na frndu a to mi evokuje to, že to byla fakt pičovina. Chris Pratt mě jednou rozesmál. Jinak mě na tom nebavilo nic. Jednu hvězdičku dávám jen kvůli snaze, aby to vypadalo dobře. A kvůli tomu, že v porovnání s dvojkou a trojkou je to přece jen lepší.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci