Recenze Němý Bobeš aneb Český Tarzan

85%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
10
Pro mě za mě, jděte třeba do p....... . Jeden z nejlepších Cimrmanů.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 487 bodů
10
Silnější Cimrmanovka, která má opět (i díky dávkování) stejně vyrovnaný seminář jako hru. I proto patří mezi ty lepší. Možná i mezi ty nejlepší.
kunafix
kunafix
20 072 bodů
10
Tak tohle patří do zlatého fondu cimrmanova odkazu. Tak revoluční pojetí divadelní hry, to se jen tak nevidí. Retrospektivní vložky a alternativní Fiedlerova verze, v kombinaci s komentáři a semináři - a hlavně s hromadou vynikajícího humoru - to je až nebezpečně skvělé. Hlášky jako "Cos to udělal, Pepiku?", "Říká se, že doušek vína dodá herci jistoty. Nevím." nebo "A tak se návštěvou Járy Cimrmana proměnilo ospalé lázeňské městečko přes noc v překrásnou uhelnou pánev." - to mě dostalo úplně do kolen. A to ani nemluvím o špionskejch babkách kořenářkách. A to je jen zlomek všeho, co je v této hře k vidění. Jedna z jejich top her.
mnaucz
1 477 bodů
10
Hra jinak koncipovaná. Seminář střídá hru a hru střídá seminář. Samotná hra pro mnohé platí za slabší, ale já ji mám silně v oblibě. Stejně tak i tento záznam, který nově zachytil v roli Jana Hrabětu a Genadije Rumlenu. Z té první vlny záznamů DJC z 90. let je to jeden z těch lepších a rozhodně i technicky vyspělejších a rád se k němu vracím.
gauchingman
gauchingman
273 bodů
10
Nenávidím komentáře, kde se pouze citují hlášky. Takový komentátor mi přijde jako robot... možná dokonce kokot...

- Ta-tí-nek je blbec.

- Poznal mě!

Ano, hloupé, moc hloupé! Okamžitě s tím přestaňte!!