Recenze filmu Monty Pythonův smysl života

79%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
31 728 bodů
6
Přiznávám, že Monty Python není moje krevní skupina, ale i já se občas zasměji u jejich produktů. Smysl života je myšlenkově dobře uspořádané komediální dílko, ale za mě je tam spousta nevýrazného suchého humoru a naopak potom extrémní scénky, jako výuka sexuální výchovy a zvracení megaobézního hosta v restauraci. Celkově - 60%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 487 bodů
8
O několik řádů slabší než předchůdci. I zde je několik skvělých scén, ale většina z nich je zbytečně protahovaná, nemá pointu nebo smysl pro "děj" filmu. Předfilm měl jednu zajímavou hlášku, jinak dost zdržoval a celkově je to jediný ze tří Monty Pythonů u kterého mi hned po zhlédnutí bylo jasné, že už ho nikdy neuvidím (nebo ne dobrovolně). Je to velká škoda, že oproti Svatému grálu či Životu Briana nemá Smysl života ty pravé grády. Možná je to paradoxně tím, že moc tlačí na pilu.
kunafix
kunafix
20 072 bodů
10
Nechápu, proč má Crimsonova permanentní pojišťovna samostatný profil (protože jsem ji nikdy neviděl jinak, než jako součást filmu), ale budu hodnotit bez této předehry, protože by celé hodnocení zkazila (dal bych jí tak 2 hvězdy). Ke Smyslu života: co životní etapa, co scénka, to naprostá bomba. Je to soubor nejvtipnějších, nejpropracovanějších a prostě nejlepších scének, které kdy MP natočili. Otřeme se o náboženství, válčení, sex, černý/morbidní humor a samozřejmě i nechutný humor v podání pana Creosota. To vše je prošpikované různými hudebními čísly, ke kterým by se hodily přívlastky jako monumentální, kosmické, gala atd. Jediné, co bylo podle mě dost mimo, byla scénka "Kde je ryba". Zbytek filmu ale ta nejlepší zábava a řekl bych i kult, protože to je nezapomenutelné.
Spooner
Spooner
15 806 bodů
10
Asi nejlepší film do Monty Pythonů vůbec. Narozdíl od ostatních filmů se zde totiž už vůbec nepokoušejí o žádnou dějovou linku, ale jde prostě jen o sled výborných a vtipných scének. A ty jsou tentokrát opravdu povedené, navíc protknuté řadou návykových písniček a i když místy mi ty scénky přišly až na hraně (zvracení v restauraci), tak ani jedna nesklouzla za hranici nadprůměru.90%
Motinski
Motinski
7 477 bodů
5
Uletená magorina. Pythonovci idú radi na hranu a nemožno im uprieť vlastnú tvar. Trochu viac mi ale sadol Život Briana, takže tie 3* sú slabšie. Zmysel života obsahuje vtipy čo ma dostali do kolien a má aj množstvo nápadov v tom ako sú konkrétne scény nadizajnované. Vadí mi ale to čo som vyčítal tvorcom aj predtým. Ten humor nie je dokonalý a veľa krát sa stane že ma proste minie. Epizódnosť bola tiež podľa mňa na škodu a hlavne kvôli tomu kolíše výsledná kvalita. Áno znie to kriticky, ale neznamená to že by ste sa nudili alebo nebodaj pri sledovaní trpeli. Len to nie je až tak smiešne ako by sa mohlo zdať podľa hodnotení.
liborek_
liborek_
7 268 bodů
10
Spolu s Životem Briana nejlepší pythonovský film. Ač to možná někomu tak nepříjde, Smysl života je důkladně promyšlený a propracovaný film, jenž se drží celkem těsně určité myšlenky, kterou kdo chce vidět, tak uvidí, a kdo se chce nechat zhnusit, tak... však víme... To co je na MP úžasné, tzn. ta nebetyčná drzost, dělání si legrace z věcí, které jsou pro jiné svaté, extrémně vtipné gagy, které někdy balancují na hranici normálního vkusu, štiplavost a dělání si srandy ze sebe sama.. tohle všechno je v tomto snímku vměstnáno do ohromně zajímavého pseudofilosofického rámu, který ovšem pod nánosem všeho toho humoru skýtá obrovskou porci námětů k zamyšlení... Pochopitelně ne zamyšlení o smyslu života jako takového, ale spíš o nás samotných, jak se chováme a v jakých schématech žijeme. Říznost vtipu je tady ještě ostřejší než u Briana a docela by mě zajímalo, v kterém momentě by tenhle film vypnul třeba takový kardinál Vlk..:-)) MP kašlou na jakoukoli korektnost a v tom je jejich cena! A je to navíc veliká sranda... Určitě ještě větší než u Svatého grálu.
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
10
Pro mě nejlepší pythonovský počin. Nezapomenutelné jsou zejména scénky v restauraci a hodina sexuální výchovy. Krásně ulítlý film, který stojí za shlédnutí, vždyť je jako hostie.:)
Adrai86
Adrai86
4 286 bodů
8
Anglický styl humoru není rozhodně to co bych vyledával, ale řekl jsem si že dám MP šanci a na začátek jsem si vybral tento kousek. A hned je to ten nejulítlejší film co jsem kdy viděl. Nejdřív jsem skoro nedokoukal "předfilm" a pak jsem z některých scének téměr brečel ... smíchy.
65David21
65David21
3 409 bodů
9
první Monty Python, se kterým jsem měl tu čest ho vidět. A musím říct, že ve mně panuje velká spokojenost. Britskému humoru rozumím a líbí se mi. Dlouho už jsem se takhle nenasmál a nepobavil. Skvěle vtipné zpracování, jinak docela vážného tématu. Určitě se kouknu i na ostatní. 90%
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
8
velké a grandiózní finále. opět stejné chyby v mých očích jako v předchozích dvou případech, přesto je ale i tak většina snímku naprosto geniální a například u předfilmu nebo u písně o spermiích jsem se nemohl bránit usměvu většímu, než kdybych před sebou viděl nahého robbieho williamse. a tím se dostávám k dalšímu velkému mínusu celé této série filmů a to že tu nikdo není sexy :( a to mě štve! ale co... pozvednu svůj svatý grál, na svůj život... život robbieho a najdu celý jeho smysl a samozřejmě, na celý život se budu dívat z té lepší stránky. :) PEACE OUT!