Recenze filmu Cypher

53%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Chrustyn
Chrustyn
43 463 bodů
6
Minimalistická sci-fi, která nicotnou výpravu a lacinou podobu zakrývá zajímavou myšlenkou, kterou v závěru filmu úspěšně pohřbívá. Pro milovníky neakčních a nevelkolepých sci-fi zajímavé, pro ostatní poněkud utahané.
kunafix
kunafix
20 072 bodů
6
Když jsem to viděl kdysi, tak se mi to ohromně líbilo. Pak ale nastal velkej boom filmovejch zvratů a člověk se z nich stal ke všemu strašně předvídatelnej. A tak na druhé skouknutí po 15 letech (kdy jsem všechno už zapomněl), jsem předvídal až moc. Nic proti scénáři - většinu času zajímavě ubíhá a baví... a pak přijde docela stupidní konec, kdy si říkáte, proč to potřeboval na disku a nezničil to hned. Jinak je to sice levné, ale účinné - respekt, že za malé peníze se dá natočit solidní sci-fi (nečekejte ale žádné velké sci-fi scény, tohle je tak málo sci-fi, že jsem ze začátku ani nevěděl, že to bude sci-fi). Jeremy Northam mě touto rolí oslovil a je škoda, že ho není víc vidět.
naineko
naineko
1 622 bodů
7
Velmi zajímavý kousek. Silná Dickovská atmosféra, netriviální zápletka, skvělé herecké výkony, přijatelně vymyšlený svět.
Davemix
Davemix
1 304 bodů
8
Dneska už by toto téma asi nikoho moc nepřekvapilo, ale v roce 2002 to určitě mělo svou váhu. Dnes už to zřejmě tolik lidí neosloví, ale za mě musím uznat, že šlo o velmi vkusné fantasy. 70%