Neuvěřitelná

78%
Neuvěřitelná
Neuvěřitelná je americká kriminální minisérie podle skutečných událostí. Marie je mladá žena, která přišla na policii nahlásit znásilnění, ale nakonec je v průběhu vyšetřování podrobována takovému nátlaku, že své obvinění stáhne. Ve stejnou dobu ale dvě odhodlané vyšetřovatelky pátrají po stopách podobných případů sexuálního násilí v dalších státech USA. Nakonec se dostávají na stopu sériovému sexuálnímu predátorovi, který chytře využívá nedostatků v právním systému, neschopnosti policistů a jejich neochoty znásilněným dívkám věřit...




Recenze: Neuvěřitelná

Kinobox.cz
80%

Fakt, že je tato po všech stránkách skvěle zrealizovaná minisérie zcela otevřeně feministická, ale určitě neznamená, že by z ní nedejbože sálalo nějaké opovržení vůči mužům. Bojovat za práva jedné skupiny totiž přece automaticky neznamená, že té druhé byste je chtěli brát nebo umenšovat (na základě některých debat a diskuzí jsem už dávno nabyl dojmu, že boj za práva žen či různých menšin mnoho lidí právě takto vnímá).


Chrustyn
Chrustyn
43 483 bodů
8
Dramatická detektivní série, zaměřující se na dvě roviny. Pátraní po násilníkovi, který znásilňuje ženy, které na první pohled nic nespojuje a zároveň život jedné z obětí, kterou útok změnil navždy. Tempo vyprávění pomalé, ale příběh je naštěstí dostatečně poutavý a hercům nelze nic vytknout.
Richard K
Richard K
8 439 bodů
10
Asi bych dal o něco více prostoru Marii, než rutinnímu vyšetřování, protože ta byla strhující. I celá její dějová linka, která poukazuje na pořád ohromující nedokonalost státního aparátu. Z toho mrazilo stejně,jak z jejího traumatického prožitku.
sunfreedom
2 368 bodů
10
Nevím jestli je to schválně, ale chvilku mi trvalo, než jsem pochopil, že se jedou dvě časové roviny, a že vlastně na konci jedné začíná druhá. Nicméně osobně považuji za lepší a brutálnější část s holkou, které nikdo nevěří. Uvědomění si, že když se na vás systém vykašle, neznamená to jen že nebudou někoho hledat, ale i to, že se vám rozesere celý život... stojí za těch pár hodin sledování. Možná by hodně pomohlo, kdyby se to pouštělo policajtům během výcviku. "Next time... do better."

Dodatečné informace

Původní název:
Unbelievable (více)
  • USA Neuvěřitelná
  • USA Unbelievable
Premiéra v ČR:
13. 9. 2019
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Přístupnost:
18+

Podobné


Powered byJustWatch