Rick a Morty

88%
Rick a Morty

Rick a Morty (v anglickém originále Rick and Morty) je americký animovaný seriál. Jedná se o sci-fi komedii pro dospělé. Hlavními postavami jsou vědec Rick, který trpí alkoholismem a sklony k násilí, a jeho vnuk Morty, často zvaný "idiot", který není zdaleka tak chytrý a má působit jako maskování. Dále také jejich rodina (sestra Summer, otec Jerry a matka Beth, kteří jsou velmi mladí). Seriál se inspiroval oběma hlavními postavami ve filmu Návrat do budoucnosti (předobrazem vědce Ricka je doktor Emmet Brown a předobrazem Mortyho je Marty McFly).

Seriál má tři série. První série vycházela v letech 2013 až 2014 a obsahuje jedenáct epizod. Druhá série vyšla v roce 2015 a obsahuje 10 epizod. První díl třetí série vyšel 1. dubna 2017, což měl být aprílový žert, neboť další díly vyšly až v létě. Každá epizoda má okolo 22 minut. V České republice jej začala v září roku 2017 vysílat stanice Prima Comedy Central, nicméně dabovaná verze seriálu vyvolala mezi fanoušky pochyby, zda-li nedojde k poklesu úrovně originálu.[1]Ještě před vysíláním tohoto seriálu na Prima Comedy Central se Rick a Morty objevili na Prima Cool, v animovaných Simpsonech, v takzvané "gaučové scéně" na začátku jednoho z dílů. ( zdroj : Wikipedie)





Recenze: Rick a Morty

Kinobox.cz
90%

86 půlhodinových epizod vydaných během patnácti let je unikátním diváckým dobrodružstvím. Vzhledem k tomu, že seriál nikdy nevykazoval velkou sledovanost, bylo pro jeho příznivce i tvůrce šokem, když ho v roce 2018 zrušili. Už věřili, že budou moct blbnout navždy. Proč zrovna nyní, proč ne o deset let dřív? Adult Swim přesto slíbilo, že vznikne ještě celovečerní film, který autorskému týmu i publiku umožní rozloučit se s tímto světem, který nemá obdobu.


Brenan88
Brenan88
47 160 bodů
10
Ani nevím proč jsem se tomuto seriálu vyhýbal tak dlouho. Nedávno jsem se do něj pustil a musím konstatovat,že je to opravdu velmi dobré,ba dokonce geniální. Tolik šílených a originálních nápadu jsem dlouho v žádném animáku neviděl. Navíc je těch 22 minut provázaných odzbrojujícím humorem a obrovským množstvím gagu. Co jiného bych také mohl čekat,když se na scénáři podílí Dan Harmon - duchovní otec Zpátky do školy.
Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
6
Když tak koukám na zdejší hodnocení, asi jsem to tak úplně nepochopil. Nápady seriál opravdu hýří, ale já se nebavil.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 527 bodů
10
Mix vděčného humoru, žánrové odvážnosti a existenciální brutality. Neumím si představit, jak by to šlo udělat líp. Tam, kde se Futurama zastavila a vzpomněla si, že je komedie, je Rick a Morty dotažený do puntíku. Na konci některých epizod (1/6 a její vygradovaný konec bez úniku! 1/10, která po je po odhalení pointy v důsledku absolutně zvrácená! 2/4 jako útok na cokoliv, čemu věříte! 2/6 jako nejznepokojivější satiru jakéhokoliv systému!) mrazí v zádech i přes nálož povedených vtipů. Vesmír nebyl nikdy větší, člověk menší a přitom není nic, co by to v téhle komedii zlehčovalo - humor je cynický, hořký, nedopřává únik. A ten kousek sentimentu, který se občas objeví, je nakonec velmi uvěřitelný. Skvělé.


Dodatečné informace

Původní název:
Rick and Morty (více)
  • USA Rick a Morty
  • USA Rick and Morty
Země původu:
USA
Čeština:
Rick a Morty je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch