Perníkový táta

94%
Perníkový táta
Seriál o středoškolském profesorovi, který tváří v tvář smrti sejde na šikmou plochu a začne vyrábět drogy, aby zabezpečil rodinu, pochází z dílny televize Sony Pictures (AMC). Stal se jedním z nejúspěšnějších seriálů poslední doby a skvěle ho hodnotí také kritika. Jeho atmosféra a žánrové spojení thrilleru, rodinného dramatu a černé komedie může některým divákům připomenout filmy Quentina Tarantina nebo bratří Coenů.




Chrustyn
Chrustyn
43 493 bodů
8
To, že jsou seriály na úrovni hollywoodských trháků již není nic nového, stejně tak, fakt, že některé svou propracovaností a inteligencí, většinu filmových trháků strčí do kapsy. "Perníkový táta" je přesně ten příklad a i když z něj nejsem odvařený, jako většina přítomných, jeho kvality jsou nezpochybnitelné. Výborní herci, propracovaný scénář a prakticky v každém díle nějaké další překvapení nebo nečekaný vývoj postavy.
JasonCZ
JasonCZ
23 375 bodů
10
4 a 1/2 *
kunafix
kunafix
20 072 bodů
6
Po prvni sérii to vidim jako dobrej rozjezd, ale čekám, že se to stočí ještě k lepšímu, vzhledem ke zdejšímu hodnocení. Bryan Cranston je skvělej, ale z ostatních postav mě zaujal maximálně tak hláškující Dean Norris (Tvůj dech by srazil supa z fekálního vozu, chch) nebo Raymond Cruz coby vyhrabanej vyfetlej kápo Tuco... Jinak z toho cítím ten morální rozpor mezi vařením a zabezpečením rodiny, ale o to jim asi šlo. Su natěšenej na další díly... Druhá série docela zpomalila. Točí se to tady víc kolem rakoviny, těhotenství, rodinnejch problémů, lží a málo se vaří. Respektive se vaří dost, ale je to takovy jakysi zdlouhavy. Někdy mě docela naštve idiotsky chování některejch postav a nebo obecně cely postavy. Uplně mě totiž štve jeho žena, která je fakt nesympatická. Naopak švagr Hank z DEA, kterej má dycky v rukávu skvělou hlášku, ten mě baví čím dál víc. Jesse jako smažka taky neni moc chytrej, ale aspoň se dycky něco děje, když něco udělá. Zakončení druhé série mě docela zklamalo, protože ty letadla si to nezasloužily... ani ta Jesseho holka... V třetí sérii z toho cítím takovou trochu vyčerpanost, ale dycky se najednou objeví něco, co překvapí. Akorát ten Waltův syn junior mě tam štve čím dál víc. Nejenom, že vypadá jak Jimmy ze South Parku - taky chodí o berlích a koktá (Cripple Fight!!!), ale navíc se chová divně postiženě a s ten českej dabing tomu taky nepřidá. Bohužel i nemocniční Hank ztratil svoje vtipny hlášky a byl docela odsunutej do pozadí. Ale jinak můžu říct, že si to drží svou hladinku, tak se vyplatí koukat na to i nadále... 4. série se projevuje stejně jako celej seriál - najdou se tam nudny pasáže, i ty chytlavy. Obzvlášť se povedlo její zakončení. A tak skouknu už i tu pátou, no... A tam mě dostala hlavně ta věc s tím, že exportujou drogu do ČR, protože tady prej 5% obyvatelstva je závislejch na perníku, chch. Jinak ženy jsou hlavní chybou tohoto seriálu. Jak herečky, ktery je hrajou, tak to chování jejich postav. Pátá série se ale rozjela docela svižně a mrtvol přibývá, takže to je dobry. Snad nebude přibejvat i těch trochu nevěrohodnejch pasáží. Ale vypadá to dobře. Walt White je tady už fakticky pořádně broken bad a stal se z něho prostě hajzl, co postupem času nemá co ztratit. A poslední díl byl pěkny vyvrcholení. Škoda, že na stejné úrovni nebyly i ostatní epizody. Obecně mi to připadá, že tenhle seriál je zbytečně nadhodnocenej a zas taková bomba to nebyla...

Dodatečné informace

Původní název:
Breaking Bad (více)
  • USA Perníkový táta
  • USA Breaking Bad
Premiéra v ČR:
14. 7. 2000
Země původu:
USA
Rozpočet:
0,83 mil. USD
Tržby:
0,12 mil. USD (celosvětově)

Podobné


Powered byJustWatch