Recenze filmu Černá smrt

65%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
Richard K
Richard K
8 416 bodů
6
Docela slušná podívaná, která se však zbytečně halí do závoje mysticismu (viz. oficiální text distributora ... "která uzavřela pakt s podsvětím"... Divákům je předložen příběh středověku, který je neblaze proslulý i honem na čarodějnice. A tady se projeví největší bolest filmu, který nám povětšinou podává realistické vykreslení doby v čele s Sean "Boromirem" Beanem (v podstatě stejný make up jak v Pánovi prstenů). Jenže s příchodem trestné výpravy do vesnice, kde má žít čarodějnice, spřáhnutá s podsvětím, se vše začne drolit a to na úkor rádoby kouzel a úroveň padá o level níže.
Motinski
Motinski
7 477 bodů
2
Roztrasena kamera, vizual porovnateľný so študentskými filmami, nulová atmosféra a nudný scenár kde sa nič prevratné nedeje. Nedokázalo to udržať moju pozornosť a chcem rýchlo zabudnúť že som film videl. Námet by si zaslúžil remeselne zdatného režiséra. Toto je len podpriemerna blbosť pôsobiaca ako prvotina televízneho tvorcu.
Lord Mrdák
6 850 bodů
10
Opravdu jsem nečekal, že se mi to bude tolik líbit. Děj mě více mě více než zaujal. Velice dobré. Prostředí bylo středověké až až. A jak se děj vyvinul to mě neskutečně překvapilo. Naprosto působivé.
Pas
Pas
6 225 bodů
4
Léta páně 1348, temný středověk, mor se šíří primitivní Evropou. Biskupův zmocněnec (opět drsný Bean), jeho tým a mladý pánbíčkář jsou na cestě vymést zlo z podezřele nákazou netknuté vesnice... / BLACK DEATH - opojně neveselý příběh o smrti, lidské špíně bez ohledu na to jestli věříte či nevěříte. Ke krátkému zamyšlení mě to donutilo. Svině hledej nejlépe už hned od člověka k člověku. Jinak s tím ale nejsem dostatečně naplněn. Příběh je docela jednoduchý, akce po málu. Nuda
PanMartin
PanMartin
4 418 bodů
8
Od začátku do konce chladné, surové a sakra funkční...Chvíli jsem si zvykal, že tam neběhá Boromir, což naštěstí netrvalo dlouho. Zlá to byla doba, velmi zlá... Díky bohu za ateismus bez trestu...
Mardy
Mardy
2 614 bodů
8
Drsné zpracování,hnusné doby s vynikajícím Seanem Beanem,kterému chlápci s mečem sedí(hned po záporákách).Mohlo tu být více akce a režisér se mohl vyhnout několika chybám.Díky vynikající atmosféře však stojí tento film za vzhlédnutí.
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
8
Film je veľmi krutý, ale nie samoúčelne, taký bol jednoducho stredovek, konkrétne štrnáste storočie, v ktorom sa odohráva i príbeh hlavných hrdinov. Mor nielenže doslova hubí Európu, zabíja i úsudok; ľudia hľadajú zmysel toľkého umierania, ospravedlňujú ho božím hnevom a hľadajú vinníkov. Tak sa vydáva skupina bojovníkov a mladý mních na cestu do osady, aby v mene Kristovom navrátili jej obyvateľov na tú správnu cestu. Ibaže tam nestretnú žiadnych čarodejníkov a nekromantov - ako očakávajú -, len malú pohanskú komunitu, ktorá sa dobrovoľne izolovala od kresťanského sveta natoľko, že do nej neprenikla ani čierna smrť. Filmu sa podarilo opustiť šablóny a nevykresľuje čierno-bielo ani jednu ani druhú stranu; obom sa dá porozumieť, obom sa dá vyčítať. Poukazuje však na náboženskú prepiatosť alebo vôbec na ideologizmus a jeho motivácie.
Davemix
Davemix
1 298 bodů
8
Hodně dobrej film s velmi drsnou a syrovou atmosférou. Hodně mi to připomínalo Solomon Kane - pecka 75%
dawit86
dawit86
282 bodů
6
je to horor? není to horor? osobně bych se nepřiklonil ani k jedné variantě. Ač prostředí v kterém se film odehrává a děj by spíše svědčil o tom, že se o horor jedná, tak to nejdůležitější strach v mém podání chyběl. Ovšem napětí to nijak neubíralo. Stará Anglie, mor kam se podíváš a uprostřed toho všeho vesnice, čistá jak lilije, no to by v tom byl čert aby za tím nestála nějaká čarodejnice. Pokud člověk nepatří, zrovna mezi skalní fanoušky takovýchto žánrů, musí na ně mít zvláštní náladu. Já jsem tu náladu měl, a proto film hodnotím kladně. Nebylo to nic na co bych bych dlouho vzpomínal, ale rozhodně mne to neurazilo a proto dávám *** a 1/2 * :))