Články

Nejnovější články

  1. Téma17. 2. 2010
    Role Ženy v pokušení stála Lenku Vlasákovou pokutu. A Vojtu Dyka hlas

    Jak vypadá čtená zkouška? Za normálních okolností se sejdou herci se scénářem a společně ho čtou. Film Ženy v pokušení ovšem nevznikaly za normálních okolností. "Cože!?" ozýval se hlas Lenky Vlasákové z mobilu. Protože se zdržela v divadle, volala nám po cestě a já ji přepnul na hlasitý odposlech... Tak zkoušel režisér Jiří Vejdělek.

  2. Recenze: Vlkodlak
    Recenze17. 2. 2010
    Recenze: Vlkodlak

    Benicio Del Toro je až po tesáky v problémech. Něco mu zabilo bratra a on sám se stane obětí neznámého netvora. Útok přežije a tím započne novou, podstatně chlupatější etapu svého života. Prokletý projekt konečně míří do kin. Vyplatilo se čekání?

  3. Evropské pexeso putuje po Evropě
    Filmy16. 2. 2010
    Evropské pexeso putuje po Evropě

    Evropské pexeso, zábavně-vzdělávací cyklus České televize, který loni získal cenu Elsa v kategorii animovaných pořadů, se vydal na cestu po Evropě. Výstava koláží Michaely Bergmannové a Marii Procházkové prezentuje různými technikami a materiály jednotlivé země Evropské unie.

  4. Téma15. 2. 2010
    Režisér Jan Hřebejk na Berlinale: Nerad podléhám euforii

    Film Kawasakiho růže měl u publika i kritiků výtečný ohlas a dlouhý potlesk už při své prvním promítání v nesoutěžní Panoramě, celkem z šesti festivalových projekcí. "Samozřejmě je nesmírně příjemné, že se film na takový festival dostal a hrál se na zahájení tak prestižní sekce. Já se ale snažím nikdy moc nepodléhat euforii, spíš mám potřebu ty pocity vyrovnat," řekl Jan Hřebejk režisér Kawasakiho růže.

  5. Remake Taxikáře…
    Filmy15. 2. 2010
    Remake Taxikáře…

    … s Robertem De Nirem v hlavní roli? Tak tohle je buď kachna měsíce, nebo ten nejpodivnější nápad, který na nás filmaři v posledních letech zkusili.

  6. Recenze: Osadné (dokument)
    Recenze15. 2. 2010
    Recenze: Osadné (dokument)

    Veterán komunální politiky a mladý ambiciózní kněz hlavními hrdiny dokumentu, v němž se neodolatelným způsobem střetává malé s velkým a komické se smutným, zatímco čas neúprosně plyne.

  7. Třetí Riddick bude!
    Filmy14. 2. 2010
    Třetí Riddick bude!

    Máte rádi hláškujícího zabijáka Vina Diesela, který vidí ve tmě? Samotný Diesel má pro postavu také slabost a tak dlouho s Davidem Twohym, režisérem obou dílů, bojovali za trojku. Nakonec se povedlo. S klubkem kompromisů.

  8. Postřehy z kina: Pouta
    Téma14. 2. 2010
    Postřehy z kina: Pouta

    Výtečný film natočil a do ditribuce přinesl režisér Radim Špaček. A jako správný dirigent orchestru do něj obsadil na jednotlivé nástroje mistrné hráče: Scénář: novinář Ondřej Štindl, LN - je mi jasné, že nakonec točili verzi 10x-12x-možná 15x upravenou, ale vyplatilo se, ten film je velmi dobře napsaný a vystavěný.

  9. Poste restante - silná zbraň v programu České televize
    Filmy12. 2. 2010
    Poste restante - silná zbraň v programu České televize

    Od 26. února začne Česká televize vysílat sedmidílný duchařský seriál scenáristy Marka Epsteina a režiséra Karla Smyczka Poste restante. Jde o pozoruhodný počin hned v několika ohledech - atraktivní děj, hvězdné herecké obsazení a unikátní animované rekapitulace předchozích dílů, v nichž Marek Eben, považte, rapuje!

  10. Recenze: Na sv. Valentýna
    Recenze12. 2. 2010
    Recenze: Na sv. Valentýna

    Je s námi každý rok, ať chceme nebo ne. Letos vtrhne svátek zamilovaných i do kinosálů a to doslova. Přichází hvězdně obsazená americká romantická komedie, která se celá odehrává v jediném dni – 14. února. Čekají nás lásky, zklamání, naděje a Julia Roberts ve vojenském.

  11. Recenze: Dešťová víla
    Recenze11. 2. 2010
    Recenze: Dešťová víla

    Do kin přichází nová pohádka s poetickým názvem Dešťová víla. První záběry jsou velmi slibné, ocitáme se v pusté kamenité krajině, kterou kráčí shrbená postava - Dešťová víla, která v podobě žebračky putuje světem a zkouší lidskou povahu. Během úvodních titulků nás dovede až k moři, kde náhle velmi laciným (televizním) trikem zmizí. A tím také skončí kouzlo celého filmu, kromě několika dalších exteriérů natočených v působivé islandské krajině, se celý děj odehrává v českých lokacích a (bohužel) v ateliérech na Kavčích horách. Realizace filmu zde narazila na daný rozpočet, který byl okolo 30 milionů. Je to hodně nebo málo? Pro výpravnou pohádku tohoto druhu zřejmě málo.

  12. Na Berlinale míří Kryštof Hádek a sedm českých filmů
    Festivaly a ceny10. 2. 2010
    Na Berlinale míří Kryštof Hádek a sedm českých filmů

    Kryštof Hádek se zahraničním producentům a novinářům představí jako Shooting Star, Hřebejkova novinka Kawasakiho růže zahájí sekci Panorama a dalších šest českých snímků bude v promítnuto v rámci Evropského filmového trhu. Taková bude česká účast na 60. mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně, který právě začíná.

  13. Recenze: Na hraně temnoty
    Recenze10. 2. 2010
    Recenze: Na hraně temnoty

    Když zabijete dceru Melu Gibsonovi, nemůžete počítat s ničím menším, než s bolestivou smrtí. Melovy modré oči se po osmi letech vrací na plátna kin. Je nač se těšit?

  14. Jack Bauer na velkém plátně?
    Filmy10. 2. 2010
    Jack Bauer na velkém plátně?

    V tuzemských televizích se mu díky přepálené reklamě příliš nedařilo. To nic nemění na tom, že patří seriál 24 hodin k jedněm z nejoblíbenějších televizích počinů nové seriálové vlny. A úspěchy v televizi to nemají do kin daleko.

  15. Duch Bill Murray a noví Smithovi
    Filmy10. 2. 2010
    Duch Bill Murray a noví Smithovi

    Třetí Krotitelé duchů se vybarvují a oblíbená akční komedie bude mít trochu jiné pokračování, než ve které fanoušci doufali.