Články

Nejnovější články

  1. Recenze: Na sv. Valentýna
    Recenze12. 2. 2010
    Recenze: Na sv. Valentýna

    Je s námi každý rok, ať chceme nebo ne. Letos vtrhne svátek zamilovaných i do kinosálů a to doslova. Přichází hvězdně obsazená americká romantická komedie, která se celá odehrává v jediném dni – 14. února. Čekají nás lásky, zklamání, naděje a Julia Roberts ve vojenském.

  2. Recenze: Dešťová víla
    Recenze11. 2. 2010
    Recenze: Dešťová víla

    Do kin přichází nová pohádka s poetickým názvem Dešťová víla. První záběry jsou velmi slibné, ocitáme se v pusté kamenité krajině, kterou kráčí shrbená postava - Dešťová víla, která v podobě žebračky putuje světem a zkouší lidskou povahu. Během úvodních titulků nás dovede až k moři, kde náhle velmi laciným (televizním) trikem zmizí. A tím také skončí kouzlo celého filmu, kromě několika dalších exteriérů natočených v působivé islandské krajině, se celý děj odehrává v českých lokacích a (bohužel) v ateliérech na Kavčích horách. Realizace filmu zde narazila na daný rozpočet, který byl okolo 30 milionů. Je to hodně nebo málo? Pro výpravnou pohádku tohoto druhu zřejmě málo.

  3. Na Berlinale míří Kryštof Hádek a sedm českých filmů
    Festivaly a ceny10. 2. 2010
    Na Berlinale míří Kryštof Hádek a sedm českých filmů

    Kryštof Hádek se zahraničním producentům a novinářům představí jako Shooting Star, Hřebejkova novinka Kawasakiho růže zahájí sekci Panorama a dalších šest českých snímků bude v promítnuto v rámci Evropského filmového trhu. Taková bude česká účast na 60. mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně, který právě začíná.

  4. Recenze: Na hraně temnoty
    Recenze10. 2. 2010
    Recenze: Na hraně temnoty

    Když zabijete dceru Melu Gibsonovi, nemůžete počítat s ničím menším, než s bolestivou smrtí. Melovy modré oči se po osmi letech vrací na plátna kin. Je nač se těšit?

  5. Jack Bauer na velkém plátně?
    Filmy10. 2. 2010
    Jack Bauer na velkém plátně?

    V tuzemských televizích se mu díky přepálené reklamě příliš nedařilo. To nic nemění na tom, že patří seriál 24 hodin k jedněm z nejoblíbenějších televizích počinů nové seriálové vlny. A úspěchy v televizi to nemají do kin daleko.

  6. Duch Bill Murray a noví Smithovi
    Filmy10. 2. 2010
    Duch Bill Murray a noví Smithovi

    Třetí Krotitelé duchů se vybarvují a oblíbená akční komedie bude mít trochu jiné pokračování, než ve které fanoušci doufali.

  7. Radim Špaček: "I v mém životě byla velmi temná období"
    Téma9. 2. 2010
    Radim Špaček: "I v mém životě byla velmi temná období"

    Divoká kariéra původně herce a posléze režiséra Radima Špačka dostala další ostrý zvrat. Jeho novinku, thriller Pouta, velebí kritici i diváci. Předtím ovšem dvanáct let pro kina nic nenatočil a podle toho, co říká v následujícím rozhovoru, byl i velmi blízko sebevraždě…

  8. Čtenářům Kinoboxu se loni nejvíc líbil Protektor
    Filmy9. 2. 2010
    Čtenářům Kinoboxu se loni nejvíc líbil Protektor

    Loni vzniklo třicet čtyři českých a koproduknčích filmů. V anketě portálu Kinobox.cz o nejlepší film roku 2009 žádný z nich nevyšel s prázdnou. I Klíček a Pamětnice na posledních místech od vás dostali aspoň jeden bod. Vítěze - Protektora - už znáte, vyhlásili jsme ho v sobotu na nominačním večeru Českého lva. Režisér filmu Marek Najbrt dokonce řekl, že je to cena, která mu v sobotu udělala vůbec největší radost. A jaké bylo další pořadí?

  9. Konec vražedné hry
    Filmy9. 2. 2010
    Konec vražedné hry

    Saw patří k nejúspěšnějším hororovým sériím všech dob. Díky kombinaci malých nákladů a velkých tržeb se Saw stala vlajkovou lodí studia Lionsgate, které vložilo tvůrcům absolutní volnost a do pátého dílu to vycházelo.

  10. Akademici nechtějí být zoufalci ani muži v říji
    Téma9. 2. 2010
    Akademici nechtějí být zoufalci ani muži v říji

    Loňský rok přinesl 34 tuzemských celovečerních hraných filmů. Převládla kvantita nad kvalitou, což není žádným překvapením. To ale neznamená, že by se na nic jiného než na 3 sezóny v pekle, Protektora, Kawasakiho růži, potažmo Normal nebo Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny? nedalo dívat.

  11. Vrátí se Watchmeni?
    Filmy7. 2. 2010
    Vrátí se Watchmeni?

    Měl to být hit sezóny a namísto toho měli u Warnerů těžké spaní. Adaptace „nezfilmovatelného“ komixu nedokázala nalákat své fanoušky do sálů a byl z toho propadák. V DC Comics přesto nadále se značkou počítají.

  12. Recenze: Zasaženi bleskem (TV film)
    Recenze7. 2. 2010
    Recenze: Zasaženi bleskem (TV film)

    Středoškolská profesorka Kamila Magálová a podivín z ulice Pavel Liška v komorním dramatu o osamělosti či čemkoliv jiném, jen ne o rakovině prsu.

  13. Nominovaní se (skoro) shodli: Chtělo by to větší pestrost!
    Filmy7. 2. 2010
    Nominovaní se (skoro) shodli: Chtělo by to větší pestrost!

    Zatímco s průběhem nominačního večera na České lvy 2009 byli včera v Lucerně prakticky všichni přítomní náramně spokojeni, nad samotnými nominacemi vládly u mnohých z nich jisté rozpaky. Chtělo by to větší pestrost, shodovali se.

  14. Český lev 2009: 3 sezónám v pekle a Protektorovi dýchá na záda Hřebejk!
    Filmy6. 2. 2010
    Český lev 2009: 3 sezónám v pekle a Protektorovi dýchá na záda Hřebejk!

    Jasnými favority letošních výročních filmových cen jsou dramata zabývající se bolavými obdobími naší minulosti: 3 sezóny v pekle a Protektor získaly jedenáct nominací, Kawasakiho růže devět. Tři nominace má Normal, po jedné filmy Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny? a Zemský ráj to napohled. Ostatních dvacet osm loňských filmů vyšlo naprázdno. Cenu filmové kritiky si dnes večer z pražské Lucerny odnesly okupační drama Protektor a dokument Zapomenuté transporty do Polska. Nejlepším zahraničním filmem akademici vyhlásili Milionáře z chatrče, návštěvníkům portálu kinobox.cz se nejvíc líbil Protektor.

  15. ČESKÝ LEV 2009
    Filmy6. 2. 2010
    ČESKÝ LEV 2009

    HLAVNÍ VEČER SOBOTA 6. BŘEZNA 2010 - 20:00 hodin PALÁC LUCERNA, PŘÍMÝ PŘENOS NA ČT1 moderátoři večera : Bolek Polívka a Pavel Liška