Články

Nejnovější články

  1. Téma20. 3. 2010
    Nový film natáčela Alice Nellis pod vodou, nabízíme první ukázku

    Premiéra Mamas & Papas, nového filmu Alice Nellis, se blíží. Portál iDNES.cz exkluzivně přináší první ukázku díla, které nese podtitul "intimní velkofilm" a do kin se dostane 15. dubna.

  2. Téma20. 3. 2010
    Vášnivá komedie Ženy v pokušení: Vejdělek pokouší nejširší masy

    „Vášnivá komedie“ Jiřího Vejdělka Ženy v pokušení v sobě moc vášně nemá, a když se o ni pokouší, sklouzává do vulgarity. Lépe funguje v tlumenějších momentech.

  3. Recenze: Zrozen bez porodu (TV film)
    Recenze20. 3. 2010
    Recenze: Zrozen bez porodu (TV film)

    Svět definitivně zešílel! Jinak to přece není možné. Jak má zdravotní sestra na psychiatrii Simona Stašová úřadům dokázat, že žádného syna nemá, když opravdu žádného nemá? A kdo je ten týpek celý v černém, který ji pořád sleduje a který se nazývá lovcem vetřelců? Scenárista Josef Klíma a režisér Filip Renč o zcela novém druhu kriminality.

  4. Téma18. 3. 2010
    Tvůrci mystifikace Český sen přesedlali z nákupů na radar. Je z toho Český mír

    Před šesti lety dokázali pobláznit (a naštvat) lidi mystifikací o štědrém hypermarketu. Co na nás "ušili" tentokrát? Tvůrce projektu Český sen zaujalo téma amerického radaru v Česku. "Nemohli jsme to vydržet netočit," vysvětlují, proč vznikl dokument Český mír. Premiéru má 6. května.

  5. Téma18. 3. 2010
    Komiksový Čtyřlístek půjde do kin, s premiérou se počítá na podzim 2011

    Přestože loni oslavili už čtyřicítku, na plátno kin vkročí poprvé. Fifinka, Myšpulín, Piňďa a Bobík, hrdinové legendárního komiksu, ožijí v animovaném filmu Čtyřlístek ve službách krále, jehož premiéra se chystá na podzim 2011.

  6. Recenze: Legie
    Recenze18. 3. 2010
    Recenze: Legie

    Bůh s námi ztratil trpělivost a na řadu přichází likvidace lidstva. Naděje? V motorestu v zemi nikoho. Proč právě tam? Těžko říct. Jedna z mnoha otázek, kterou blábol jménem Legie vyvolává.

  7. Kuky se vrací. A s ním i oscarový Jan Svěrák
    Filmy18. 3. 2010
    Kuky se vrací. A s ním i oscarový Jan Svěrák

    Držitel studentského Oscara za Ropáky, Oscara za Kolju a nominace na Oscara za Obecnou školu se tři roky po obrovském diváckém úspěchu Vratných lahví vrací na plátna kin! A podle prvních informací by jeho novinka Kuky se vrací mohla být průsečíkem jeho největších úspěchů. Měla by mít fantazii a hravost Ropáků, opar návratu do krajiny dětství jako Obecná škola a silný emotivní náboj jako Kolja. A navrch by mohla být stejně akční a vtipná jako Indiana Jones.

  8. Téma17. 3. 2010
    Marek Najbrt: Netrpím komplexem, že jsem český filmař

    Rozhovor - Zatímco v oscarovém klání okupační drama Protektor neuspělo, České lvy ziskem šesti sošek suverénně ovládlo. Marek Najbrt „osobně" získal hned dva Lvy - za nejlepší režii a spolu s Benjaminem Tučkem a Robertem Geislerem i za nejlepší scénář.

  9. Mamas & Papas: Intimní velkofilm Alice Nellis
    Filmy16. 3. 2010
    Mamas & Papas: Intimní velkofilm Alice Nellis

    Téměř v naprostém utajení a navíc velmi specifickým způsobem vznikala novinka Alice Nellis o naplněném i nenaplněném rodičovství Mamas & Papas. Točilo se chronologicky, herci neznali scénář, bratři hráli bratry, manželé manžele a kromě Prahy a Ostravy se filmovalo i v Dominikánské republice, Tunisku a Egyptě. Důležitou roli totiž v dramatickém příběhu několika manželských i partnerských párů hraje potápění v moři.

  10. Zemřel oblíbený herec Peter Graves
    Filmy15. 3. 2010
    Zemřel oblíbený herec Peter Graves

    Těsně před svými čtyřiaosmdesátými narozeninami zemřel ve svém domě na pobřeží Pacifiku Peter Graves, známý českým divákům ze seriálu Mission: Impossible a z parodií Připoutejte se, prosím!

  11. Téma14. 3. 2010
    Film Lidice se začne točit v červnu. Podpoří ho Bárta i Krajčo?

    Ohrožený film Lidice má dvě nové zprávy, podle tradice dobrou a špatnou. Ta špatná říká, že musel svou premiéru posunout až na příští rok. Dobrá zpráva vzkazuje, že točit se přece jen bude; v létě.

  12. 17. ročník Dnů evropského filmu
    Festivaly a ceny14. 3. 2010
    17. ročník Dnů evropského filmu

    Přehlídka současné evropské kinematografie se letos uskuteční v Praze od 15. - 22. dubna v kinech Světozor a Lucerna, poté se přesune do Brna, kde proběhne v kinosále B. Bakaly od 23. - 29. dubna 2010.

  13. Téma13. 3. 2010
    Zdeněk Troška: Nechci točit filmy pro "kino osamělého diváka"

    Na komedii Doktor od Jezera hrochů, kterou natočil podle předlohy Miloslava Švandrlíka režisér Zdeněk Troška, přišlo za první týden (od 25. února do 3. března) 77 502 diváků. To je třetí místo (za Tmavomodrým světem a Pupendem) v premiérové návštěvnosti českých filmů.

  14. Téma13. 3. 2010
    Havel zdarma celý týden přikuluje na internetu

    Praha - Před rokem byl spuštěn filmový portál Docalliancefilms.com. Při svém startu poskytl uživatelům internetu zdarma dokumenty Občan Havel, René a Ženy proměny a během týdenní akce zaznamenal 50 000 přístupů.

  15. Recenze: Rytmus v patách (TV film)
    Recenze11. 3. 2010
    Recenze: Rytmus v patách (TV film)

    Byli mladí, lehkomyslní a zamilovaní... Vojtěch Dyk, Marika Šoposká, Vojtěch Kotek, Jan Meduna a Berenika Kohoutová míří v jazzovém rytmu režisérky Andrey Sedláčkové přímo do náruče státní bezpečnosti.