Články

Nejnovější články

  1. Poledňáková brzy zakřičí: Líbáš jako ďábel!
    Filmy1. 9. 2010
    Poledňáková brzy zakřičí: Líbáš jako ďábel!

    Divácky nejúšpěšnější český film roku 2009 se dočká pokračování! Příští rok na jaře zavelí scenáristka a režisérka Marie Poledňáková k první klapce filmu Líbáš jako ďábel, jehož hlavními hvězdami budou opět Kamila Magálová a Oldřich Kaiser.

  2. Recenze: Politické kruhy (Fresh Film Fest / 2011)
    Recenze31. 8. 2010
    Recenze: Politické kruhy (Fresh Film Fest / 2011)

    Britský humor je v tomhle filmu tak suchý, že se skoro drolí hercům od pusy. A dvakrát tolik, pokud se k tomu přidá opravdu nevybíravá satira současného politického aparátu.

  3. Téma31. 8. 2010
    Kajínek: půl milionu diváků, 61 milionů korun a Rusko

    Dvacet pět dní promítání v českých kinech stačilo filmu Kajínek na to, aby přilákal půl milionu diváků. Divák číslo 500 000 přišel zhlédnout thriller inspirovaný skutečným případem Jiřího Kajínka během neděle 29. srpna.

  4. To vědí, v Čechách se všechno rozkecá...
    Téma31. 8. 2010
    To vědí, v Čechách se všechno rozkecá...

    Proslulý americký detektiv Nick Carter chtěl přijet do Prahy v naprostém utajení. Jaké bylo jeho překvapení, když o jeho příjezdu psaly noviny na titulních stranách. Komisař Ledvina to tehdy komentoval slovy: "To vědí, tady se všechno rozkecá." Zdá se ale, že slavný český film Adéla ještě nevečeřela neznají ani v České televizi, ani na ministerstvu kultury.

  5. Emmy 2010: Vítězové
    Filmy30. 8. 2010
    Emmy 2010: Vítězové

    Jako každý rok i letos došlo na "televizní Oscary". Někteří překvapili, jiní si došli pro očekávané vítězství. Fanoušci Teorie velkého třesku, Al Pacina, seriálu Pacific a Takové normální rodinky mají důvod slavit.

  6. Téma30. 8. 2010
    Tíseň Lidic se nás všech dotýká, říká Sabina Remundová

    Zubrnice /EXKLUZIVNÍ REPORTÁŽ, FOTO/ – V lavicích, na zemi a u oken se choulí ženy v kašmírových šátcích, květovaných šatech a starých svetrech, děti v punčocháčích, s kšiltovkami a zástěrkami. Tisknou se k sobě a v očích mají strach. Jedné z žen tečou po tvářích slzy. „Představte si, že nemáte bratříčky a tatínky, jste smutní, je vám do pláče. Rozumíte? – Pojedeme zkoušku, připravit, akce!“ – Třída staré školy ve skanzenu v Zubrnicích už zažila leccos. Dřevěné lavice, tabule na nohách, papírové obrázky zvířat na stěnách, zatemnění v oknech, všeobjímající tíseň a vzduch, který nejde dýchat. V dobové učebně odtikávají pomyslné hodiny čas Lidic... Štáb Petra Nikolaeva má za sebou polovinu natáčení. Film podle scénáře Zdeňka Mahlera vzniká i v Zubrnicích.

  7. Téma30. 8. 2010
    Čeští filmaři u zrodu evropského seriálu Borgia

    Čeští filmaři se budou od října podílet na natáčení velkého mezinárodního filmového projektu, seriálu, jehož konečný název je Borgia.

  8. Téma30. 8. 2010
    Hřebejkova Nevinnost slibuje velký návrat Luďka Munzara

    Úspěšný tandem slaví malé jubileum. Režisér Jan Hřebejk začal natáčet už desátý film podle scénáře Petra Jarchovského, drama ze současnosti nazvané Nevinnost. Premiéra se plánuje na 20. leden 2011 a slibuje velký herecký návrat Luďka Munzara.

  9. Téma28. 8. 2010
    Nahé české ňadro musí pryč, plakát k Vieweghovu filmu pobouřil Slovensko

    Nový film podle knihy Michala Viewegha Román pro muže ještě ani není v kinech, a už má na kontě skandál. Na Slovensku, kde už k němu odstartovala reklamní kampaň, musí z vlaků zmizet veškeré plakáty a reklamní poutače. Prý proto, že ňadro na plakátu k filmu pobuřuje cestující.

  10. Téma28. 8. 2010
    Hřebejk začal točit drama Nevinnost s Vetchým a Munzarem

    Ondřej Vetchý, Luďek Munzar a Aňa Geislerová hrají v novince režiséra Jana Hřebejka Nevinnost, která se začala natáčet ve středu. Hotovo by mělo být v říjnu.

  11. Téma28. 8. 2010
    Jaroslav Plesl: Z některých rekordů jsem byl hrůzou bez sebe

    Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Na první pohled nenápadný herec, který ale o sobě dává čím dál víc vědět. Jaroslav Plesl je už několik let nepřehlédnutelným členem souboru Dejvického divadla, zahrál si ve filmech Grandhotel, Pravidla lži, Muži v říji, O život, Hodinu nevíš či Zoufalci, objevil se v řadě televizních projektů. Ve filmu Roberta Sedláčka Největší z Čechů ho potkáme jako režiséra. S hercem Jaroslavem Pleslem jsme si povídali o natáčení „velkých Čechů“, Tarantinově humoru a pokerovém workshopu...

  12. Téma28. 8. 2010
    Sedláček: Základní instinkt mi zničil dospívání!

    Rozhovor - Dialog byl minule ukončen, když Robert Sedláček šel do kina na sci-fi Počátek. Zároveň před odchodem vyjádřil přání ještě pokračovat. Přinášíme vám tedy i druhou půlku rozhovoru, který se odehrál přes chatovací program Skype. V ní se Robert Sedláček rozpovídal ještě mnohem více - a čtenáře upozorňujeme, že podobné čtení nezažijí každý den.

  13. Hřebejk roztočil Nevinnost s Vetchým a Munzarem
    Filmy27. 8. 2010
    Hřebejk roztočil Nevinnost s Vetchým a Munzarem

    Pád z vrcholu až na samé dno netrvá dlouho. Respektive - jedna jediná věta vám dokáže změnit život a je docela jedno, zda je pravdivá či ne. Tak by mohly znít slogany nového filmu Nevinnost, který začal v těchto dnech natáčet režisér Jan Hřebejk podle scénáře Petra Jarchovského. V hlavní roli? Ondřej Vetchý!

  14. Téma27. 8. 2010
    Snímek zlínských studentů zabodoval na festivalu v americké Atlantě

    Zlín – Před několika týdny se vrátili ze své cesty do Ameriky studenti zlínské univerzity. Za oceán jeli představit na festival krátkometrážních filmů Atlanta ShortsFest svůj snímek Seth. Domů se filmaři vraceli s cenou nejvyšší. „Naše krátkometrážní drama se scifi prvky bylo vybráno mezi jednadevadesát nejlepších filmů z celého světa. Seth vyhrál v kategorii nejlepší drama thriller,“ zavzpomínala spokojená produkční projektu Monika Bajerová. Zlín – Před několika týdny se vrátili ze své cesty do Ameriky studenti zlínské univerzity. Za oceán jeli představit na festival krátkometrážních filmů Atlanta ShortsFest svůj snímek Seth. Domů se filmaři vraceli s cenou nejvyšší. „Naše krátkometrážní drama se scifi prvky bylo vybráno mezi jednadevadesát nejlepších filmů z celého světa. Seth vyhrál v kategorii nejlepší drama thriller,“ zavzpomínala spokojená produkční projektu Monika Bajerová.

  15. Téma27. 8. 2010
    Robert Sedláček: Můj film prý předznamenává konec světa

    Rozhovor - Robert Sedláček (1973) patří k nejvýraznějším českým filmovým tvůrcům polistopadové éry. Začínal jako dokumentarista (František Čuba: Slušovický zázrak, Lesk a bída země České, Když musíš, tak musíš, či portréty Václava Bělohradského a Miloše Zemana), postupně se etabloval i jako režisér hraných filmů.