Herec Ashton Kutcher (Osudový dotek, Hele vole, kde mám káru?) nedávno promluvil o svém charitativním působení v prevenci obchodu s bílým masem, a přihodil také svůj, velmi zajímavý, pohled na ženskou sexualitu a emancipaci.
"Myslím si, že se v našem vzdělávacím systému vyskytuje fundamentální chyba. Občas se sice zadaří natočit film, který otevře určité téma k diskusi, ale přesto by svou roli měla plnit především škola. Obzvláště dívky se během sexuální výchovy učí pouze o tom, jak otěhotnět, nebo naopak neotěhotnět, ale nikdo s nimi nemluví o sexu jako aktu ženské rozkoše. Mužský orgasmus se samozřejmě probírá, neboť je pro reprodukci nezbytný, ale o ženském se většinou mlčí. Částečně pak podle mě dochází k tomu, že ženy nejsou dostatečně emancipované v oblasti sexuality a sexuální identity - proto si myslím, že film, který má v hlavní roli sexuálně emancipovanou ženu, vysílá významný signál. Pokud bychom měli současným dospívajícím něco poskytnout v oblasti sexu, pak je to podle mě otevřená diskuse, kde bude zmíněna jak požitková, tak výchovná stránka ženské sexuality."
Vezmeme-li v potaz, jak byl dosud Ashton Kutcher prezentovaný médii, musíme před jeho inteligencí a vhledem skutečně smeknout...