Články

Nejnovější články

  1. Téma10. 11. 2009
    Tobruk neuspěl. Česko opět evropského Oscara nezíská

    Sevilla - Ani letos Česko "evropského Oscara" v kategorii hraných filmů nezíská. Válečné drama Tobruk režiséra a scenáristy Václava Marhoula se nedostalo do užších nominací na ceny Evropská filmové akademie, přestože byl film v zahraničí poměrně dobře přijat.

  2. Tip videotéky O2 TV: Gran Torino
    Filmy9. 11. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Gran Torino

    Videotéka O2 Tv nepolevuje ve výběru těch nejlepších filmových kousků poslední doby. Tentokrát došlo na ceněné Gran Torino, které se stalo komerně nejúspěšnějším filmem celé kariéry charismatického Clinta Eastwooda.

  3. Premiéra Naděje proběhla v dobré náladě (+ minirecenze)
    Filmy9. 11. 2009
    Premiéra Naděje proběhla v dobré náladě (+ minirecenze)

    Start si snímek režiséra Jana Koblera odbyl již na Mezipatrech, oficiální „premiéra“ studentského kraťasu přesto proběhla až minulý čtvrtek v Pražském kině Oko. Jaká byla atmosféra?

  4. Tajemné Oko ve zdi
    Filmy6. 11. 2009
    Tajemné Oko ve zdi

    O některých českých filmech je slyšet po celou dobu natáčení. Jiné se v mediálním humbuku ztratí a některé se pravidelně objevují, aniž by byl důkaz o jejich hmotné existenci. Oko ve zdi dlouho platilo za film, který „nejspíš ani nevzniká“. Nyní je konečně natočený a premiéra za dveřmi. Tedy, skoro za dveřmi.

  5. Téma6. 11. 2009
    Blíží se Famufest, studentská oslava filmu a také muziky

    PRAHA - Studentská oslava (nejen) filmu Famufest proběhne letos od 12. do 15. listopadu, tradičně ve spolupráci se Sperm Festivalem přiveze vedle projekcí také hudební hosty. Po koncertní přestávce a s novým programe vystoupí mj. domácí Bratři Orffové, američtí indie-folkoví Vetiver nebo elektrofunková nálož z Madridu Telephunken.

  6. Téma5. 11. 2009
    Zemský ráj se blíží do kin

    Praha /FOTOGALERIE/ – Jaký byl život v roce 1968, mezi tanky v ulicích, obavami z budoucnosti a střídáním tatínků? I o tom je mrazivá komedie Ireny Pavláskové Zemský ráj to napohled, která míří do českých kin. Scénář napsala Tereza Boučková, produkce se ujal Cineart TV Prague. V příběhu o tom, jak těžké bylo udržet si v nelehkých pookupačních letech radost ze života, uvidíme Vilmu Cibulkovou, Terezu Voříškovou, Danu Markovou, Miroslava Etzlera, Ondřeje Vetchého a další. Film vstoupí do kin 19. listopadu­.

  7. Téma5. 11. 2009
    Dokumenty Jany Špáty ožívají v digitalizované verzi

    Praha - Osmnáct filmů Jana Špáty je od listopadu dostupných na čtyřech DVD v boxu nazvaném Jan Špáta - 18 dokumentárních filmů klasika české kinematografie. Část z nich vstoupila i do kin.

  8. Premiéry týdne s dokumentárním mistrem (VIDEO)
    Filmy4. 11. 2009
    Premiéry týdne s dokumentárním mistrem (VIDEO)

    V nabídce je tentokrát trojice premiér - snaživý český pokus o film plný hereckých legend, průměrná komedie z prosluněného Řecka a restaurované filmy Jana Špáty.

  9. Téma4. 11. 2009
    HBO chystá svůj první hraný film, roadmovie s názvem Dvojka

    Praha /FOTOGALERIE/ - Dvojka, to je česká filmová roadmovie o nečekané zkoušce jednoho vztahu. HBO Česka republika s ní poprvé ve své historii vstupuje na pole celovečerních hraných filmů jako producent. Premiéra snímku Jaroslava Fuita se uskuteční 10. prosince v síti kin Palace Cinemas a 20. prosince bude film uveden na HBO.

  10. Téma: Po premiéře – okamžik pravdy, nebo přetvářky?
    Filmy3. 11. 2009
    Téma: Po premiéře – okamžik pravdy, nebo přetvářky?

    Premiéra filmu se skládá z několika fází. První je fáze potkávací. Před samotným zahájením premiéry se všichni, co něco znamenají (nebo si to bláhově myslí) musí potkat. Potkávání probíhá tak, že celebrity různě proudí foyer kina, objímají se, nezvykle nahlas smějí a dávají si dobrý pozor, aby do sálu nevstoupili jako první. Platí nepsané pravidlo, že čím později do sálu vstoupíte, tím jste na společenském žebříčku významnější.

  11. Téma3. 11. 2009
    Vladimír Michálek je na festivalu v Sao Paulu vtipný jako Batman

    PRAHA - Film režiséra Vladimíra Michálka O rodičích a dětech je v těchto dnech za účasti režiséra uváděn v několika představeních na 33. mezinárodním filmovém festivalu v Sao Paulu, který se koná do 5. listopadu.

  12. Téma3. 11. 2009
    Pamětnice s hereckými legendami přebijí v hlouposti i propadák Libuše

    Takhle vypadá smutný paradox. K poctě nastoupená slavná herecká generace: Libuše Švormová, Květa Fialová, Lubomír Lipský, Josef Somr, Stanislav Zindulka, Jan Skopeček, Nina Jiránková, ba i devadesátníci Zita Kabátová a Jiří Krejčík; skvostná sestava nové komedie Pamětnice. Ale výsledek? Nepopsatelný průšvih roku, který přebíjí dokonce i bezděčnou americko-českou parodii Kněžna Libuše.

  13. Tip videotéky O2 TV: Sex Drive
    Filmy2. 11. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Sex Drive

    Tentokrát si videotéka O2 Tv připravila bláznivou teenagerovskou komedii Sex Drive, ve které se další mladíček pokusí zbavit panictví značně komplikovanou cestou. Společníci? Nádherné auto, kousavý kamarád, pološílený James Marsden a obří kobliha!

  14. Jan Špáta znovu, tentokrát digitálně
    Filmy2. 11. 2009
    Jan Špáta znovu, tentokrát digitálně

    Patřil k nejaktivnějším českým režisérům. Jeho filmografie ukrývá více než sto režijních snímků a na mnoha stech dalších se podílel jako kameraman. „Mistr českého dokumentu“ zemřel v roce 2006, jeho filmy ale žijí dál. Nyní je poznají další diváci prostřednictvím DVD.

  15. Téma2. 11. 2009
    Novinka o zachránci židovských dětí Wintonovi přijde do kin v květnu

    Wintonovská série pokračuje. První diváci zítra uvidí prvních dvacet minut celovečerního dokumentu s hranými rekonstrukcemi Nickyho rodina, jenž má stejně jako hraný příběh Všichni moji blízcí a dokumentární portrét Síla lidskosti téhož režiséra i hrdinu.