Články

Nejnovější články

  1. Téma3. 12. 2009
    Lucerna promítá sto let. Na dnešní oslavě hostí rod Havlů, filmaře i herce

    Obrovské poutače oznamovaly, že jde o "nejpřednější a největší podnik v Rakousku", a v pozvánce pro hosty stálo, že svou návštěvou způsobí hostiteli Václavu Havlovi "zvláštní čest a potěšení". To bylo přesně před sto lety: 3. prosince 1909 se poprvé promítalo v pražské Lucerně, nejstarším stálém kinu na české půdě.

  2. Téma3. 12. 2009
    Kryštof Hádek bude mezi evropskými Shooting Stars

    Představitel hlavních rolí ve filmech Tři sezóny v pekle a 2Bobule se na 60. mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně bude prezentovat jako jeden z deseti evropských hereckých talentů tzv. Shooting Star.

  3. Filmy2. 12. 2009
    Premiéry týdne plné podivných stvoření (VIDEO)

    Přemýšlíte, na co vyrazit o víkendu do kina? Možná vám pomůžeme ve vašem rozhodování. V nabídce toho není málo a je jen na každém, aby si určil, který snímek mu za zaplacení lístku stojí. Zombie, prorok, nebo Roden? Slovy Jigsawa z hororové série Saw - The Choice Is Yours.

  4. Kryštof Hádek bude evropskou hvězdou
    Filmy2. 12. 2009
    Kryštof Hádek bude evropskou hvězdou

    Český herec bude jednou z deseti tzv. Shooting star na nadcházejícím festivalu v Berlíně

  5. Unikátní výstava filmových kostýmů
    Filmy2. 12. 2009
    Unikátní výstava filmových kostýmů

    Více než dvě stě kostýmů z třiceti legendárních českých pohádek a seriálů bude k vidění v pražském Obecním domě od čtvrtka až do konce roku.

  6. Tip videotéky O2 TV: Informátoři
    Filmy30. 11. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Informátoři

    Líbil se vám dějově propletený Crash? Máte rádi filmy plné hereckých hvězd? Pak je snímek Informátoři určen právě vám. Hlavními hrdiny jsou mladí a bohatí lidé, kteří hledají odpovědi na životní otázky nejrůznějšími způsoby. Někdo myšlenkami, jiný přes postel. Všichni jsou dětmi zbloudilé generace. Díky videotéce O2 Tv se s nimi můžete seznámit...

  7. Téma30. 11. 2009
    Filmové 3 sezóny v pekle jsou působivou oslavou "rebelie bez příčiny"

    RECENZE: Mládí básníka Egona Bondyho jiskří rozvernou dekadencí. Režisér Tomáš Mašín naplnil očekávání vrchovatou měrou.

  8. V kinech se bude válčit s mloky
    Filmy29. 11. 2009
    V kinech se bude válčit s mloky

    Ano, adaptace Čapkova románu Válka s mloky se pro filmové plátno doslova nabízí. Přesto trvalo desetiletí, než se čeští tvůrci odvážili ke vkročení na půdu této náročné látky. Nyní se konečně zdá být vše připravené. Můžeme se těšit na pořádnou českou sci-fi?

  9. Téma28. 11. 2009
    Válka s mloky má slibný začátek, podívejte se na výtvarné návrhy

    Začali před pár dny nenápadným obřadem: zapálili svíčky na hrobě Karla Čapka. "Od toho okamžiku považujeme projekt za zahájený," vzkázali tvůrci filmu podle Čapkova románu Válka s mloky.

  10. Protektor boduje v zahraničí
    Festivaly a ceny26. 11. 2009
    Protektor boduje v zahraničí

    V recenzích zářil, v kinech vyhořel. Výborně hodnocený snímek z období protektorátu diváky nezaujal a bude rád, pokud se v kinech doplazí na návštěvnost sto tisíc diváků. Samotní tvůrci se ovšem netají tím, že má jejich snímek ambice zaujmout především v zahraničí.

  11. Téma26. 11. 2009
    Najbrtův film Protektor bodoval v americkém Denveru

    Denver, Praha – Český snímek Marka Najbrta Protektor triumfoval na mezinárodním filmovém poli. Na filmovém festivalu Starz Denver Film Festival v americkém Coloradu, kterého se účastnil jako jediný český film, získal cenu Krzysztofa Kieslowského pro nejlepší hraný snímek.

  12. Téma26. 11. 2009
    Kino Lucerna slaví sté narozeniny, jako dárek si dá novinku od Hřebejka

    Přesně týden zbývá pražskému kinu Lucerna do příchodu jeho "dne D". Ve čtvrtek 3. prosince totiž uplyne rovných sto let od chvíle, kdy ve svém sále uvítalo první obecenstvo. Jubileum oslaví Lucerna několika mimořádnými projekcemi včetně premiéry snímku Jana Hřebejka Kawasakiho růže.

  13. Premiéry týdne s antikristem a básníkem
    Filmy25. 11. 2009
    Premiéry týdne s antikristem a básníkem

    Premiéru má sice pět titulů, mluvit se však bude především o třech - 3 sezónách v pekle, pokračování Stmívání a Antikristovi. Máte už svého favorita?

  14. Téma25. 11. 2009
    Máme s vámi hodně společného, říká islandský kameraman 3 sezón v pekle

    Od chvíle, kdy světlo světa spatřily první ukázky, budí film 3 sezóny v pekle pozornost. Nejenže má atraktivní téma i herecké obsazení, je také mimořádně nasnímaný. Za kamerou české novinky stál Islanďan Karl Óskarsson, který serveru iDNES.cz poskytl rozhovor jen pár dní před středeční premiérou.

  15. Letošní Elsa pod vedením neobvyklé dvojice
    Filmy24. 11. 2009
    Letošní Elsa pod vedením neobvyklé dvojice

    V případě prestižních Českých lvů se již stalo zvykem, že tvůrci této show vytahují jedno zajímavější moderátorské eso za druhým. Tento rok se rozhodli podobně „zariskovat“ i v případě televizních cen Elsa. Kdo na nás „vykoukne“ z obrazovky?