Články

Nejnovější články

  1. Premiéry týdne určené dětem (VIDEO)
    Filmy24. 12. 2009
    Premiéry týdne určené dětem (VIDEO)

    Všude je cítit cukroví, televize je plná pohádek a děti nervózně pochodují okolo stromečku. Aby také ne - je to především jejich svátek. V tomto duchu se nesou i vánoční premiéry, které nabízejí dvojici dětských filmů.

  2. Téma24. 12. 2009
    Naše recenze Avataru leží lidem v žaludku, shodly se kritičky Spáčilovy

    Obě se živí psaním o filmu, navíc pod hlavičkou jednoho vydavatele. Před plátnem spolu letos Mirka a Tereza Spáčilovy strávily desítky hodin. Mnohdy se u recenzí shodly, výjimečně se pohádaly. " V podstatě se nejčastěji potkáváme v kině. A tam se nemůžeme vystát, jen když dávají horor," uvedla Tereza.

  3. Recenze: Láska rohatá
    Recenze24. 12. 2009
    Recenze: Láska rohatá

    Úspěch pohádky S čerty nejsou žerty dodal režisérovi Hynku Bočanovi velké sebevědomí. A také obrovskou touhu si ještě někdy nějakou pohádku natočit. Dočkal se letos, po 25 letech, to když mu Česká televize svěřila realizaci vánoční pohádky Láska rohatá.

  4. Krátce po Zpěvance zemřela i Maruška
    Filmy23. 12. 2009
    Krátce po Zpěvance zemřela i Maruška

    V úterý 22. prosince 2009 náhle zemřela ve svém pražském bytě herečka Milena Dvorská, představitelka legendární Marušky z pohádky Byl jednou jeden král...

  5. Tip videotéky O2 TV: Znovu 17
    Filmy23. 12. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Znovu 17

    Chtěli byste změnit svou minulost? Pozor na svá přání, nebo dopadnete jako Matthew Perry, který se jednoho dne probudí a zjistí, že je mu zase 17. Co myslíte, dokáže si s tím oblíbený herec poradit?

  6. Recenze: Avatar
    Recenze22. 12. 2009
    Recenze: Avatar

    Čekalo se na něj dlouho. James Cameron svůj „vesmírný Titanic“ střežil do posledních možných chvil a teprve poslední týdny před premiérou se nesly v duchu reklamního útoku. Nyní svět Pandory konečně přichází v celé kráse. Nebylo čekání zbytečné?

  7. Vánoční pohádce kraluje Záprtek Mádl
    Filmy21. 12. 2009
    Vánoční pohádce kraluje Záprtek Mádl

    Převážně v rozpadlé brdské hospodě, kde sídlí zapomenutý čert Záprtek, se odehrává letošní štědrovečerní pohádka České televize Láska rohatá. Natočil ji Hynek Bočan, režisér legendárního filmu S čerty nejsou žerty.

  8. Recenze: Kawasakiho růže
    Recenze20. 12. 2009
    Recenze: Kawasakiho růže

    Desátý společný film scenáristy Petra Jarchovského a režiséra Jana Hřebejka servíruje zcela jinou kávu, než na jakou jsme od nich byli dosud zvyklí. Za pravdou hledá lež a za lží ty nejbolavější pravdy.

  9. Zemřela Brittany Murphy
    Filmy20. 12. 2009
    Zemřela Brittany Murphy

    Nečekanou zprávu přinesl server TMZ.com, věnující se soukromí celebrit. Herečka známá z filmů Líbánky, Sin City - město hříchu a 8. míle zemřela v sobotu ráno na srdeční zástavu.

  10. Události České televize budou v novém!
    Filmy20. 12. 2009
    Události České televize budou v novém!

    Události v novém a častěji, Události, komentáře se stěhují na ČT24, Dobré ráno naopak na ČT1. To jsou hlavní novinky, se kterými přichází zpravodajství České televize od Nového roku.

  11. Téma18. 12. 2009
    Občanský průkaz se prodražuje, Trojan ho bez sněhu nemůže dotočit

    Zimním natáčecím plánem pokračuje realizace nového filmu Ondřeje Trojana Občanský průkaz. Teenagerská tragikomedie o třech dějstvích, inspirovaná stejnojmennou novelou Petra Šabacha, vzniká podle scénáře Petra Jarchovského od dubna 2009. Teď jí ale chybí sníh.

  12. Téma18. 12. 2009
    Hřebejkův nový film Kawasakiho růže míří do kin

    Za jedno musím Jana Hřebejka pochválit hned úvodem. Přestože můžeme pochybovat o jeho filmařské výjimečnosti, snaží se svými snímky (některými více, některými méně) reflektovat stav a palčivá místa české společnosti. Ať už šlo o rasismus v Horem pádem nebo udavačství za minulého režimu a naše současné rozpomínání na něj v Kawasakiho růži.

  13. (Mediální) bitva o křeslo Kateřiny Fričové
    Filmy17. 12. 2009
    (Mediální) bitva o křeslo Kateřiny Fričové

    Nářky Víta Olmera na poměry v hrané tvorbě České televize, které před nějakým tím rokem zněly hodně osamoceně, nabraly v posledních měsících a týdnech na intenzitě. Veřejně si na poměry na Kavčích horách stěžovala scenáristka Lucie Konečná či spisovatel a dramatik Pavel Kohout. Na obranu programové ředitelky veřejnoprávní televize Kateřiny Fričové se naopak postavil režisér Jiří Strach. O co jde?

  14. Zemřel Čech, který šéfoval Hollywoodu
    Filmy17. 12. 2009
    Zemřel Čech, který šéfoval Hollywoodu

    V sobotu 12. prosince zemřel v Praze ve věku 87 let Norbert Auerbach, původem Čech, který počátkem 80. let šéfoval hollywoodské společnosti United Artists, člen ČFTA, České filmové a televizní akademie.

  15. Premiéry týdne s Hřebejkem a Avatarem
    Filmy17. 12. 2009
    Premiéry týdne s Hřebejkem a Avatarem

    Čekali jsme dlouho. James Cameron dlouho držel Avatar pod pokličkou. Když se objevily první obrázky, svět znejistěl. Skutečně se blíží revoluce, nebo jde jen o nafouknutou bublinu? Mimo Avatara má premiér ještě nový Hřebejk, takže o diváky nepochybně nebude v kinech nouze.