Články

Nejnovější články

  1. Český film 2009? Světla na konci tunelu!
    Téma27. 1. 2010
    Český film 2009? Světla na konci tunelu!

    Skoro by se dalo říct - normalizace se vrátila... Aspoň co se české kinematografie týče. Vzniká mnoho českých filmů, ale v často se na ně nedá koukat. Kde soudruzi od filmu udělali chybu?

  2. Avatar překonal Titanic!
    Filmy27. 1. 2010
    Avatar překonal Titanic!

    Pravda, celá situace je trochu komplikovanější. Museli bychom brát v úvahu inflaci a fakt, že ceny na 3D projekce jsou výrazně vyšší, než lístky do běžných kin. To nic nemění na tom, že se Cameronovi povedl zdánlivě nemožný úspěch – překonal sám sebe.

  3. Gremlini a Krotitelé duchů možná v 3D
    Filmy26. 1. 2010
    Gremlini a Krotitelé duchů možná v 3D

    Ještě chvilku a budeme z toho muset udělat vlastní rubriku. Každý projekt, který v poslední době ohlásí v Hollywoodu, leze do třetího prostoru. A ani Gremlini a Krotitelé duchů pravděpodobně neuniknou.

  4. Recenze: Nebe, peklo... zem
    Recenze25. 1. 2010
    Recenze: Nebe, peklo... zem

    Dvacet deka životních mouder převázaných saténovou mašlí. Druhý celovečerní autorský projekt režisérky Laury Sivákové Nebe, peklo... zem se pohybuje někde mezi nadprůměrnou telenovelou, zajímavě rozehraným (a nakonec nedopovězeným) psychothrillerem a banálním dramatem plným "zásadních" životních pravd.

  5. Do Hradiště se vrátí (nejen) Divoká devadesátá!
    Festivaly a ceny25. 1. 2010
    Do Hradiště se vrátí (nejen) Divoká devadesátá!

    Letošní ročník Letní filmové školy (LFŠ), který se uskuteční v Uherském Hradišti od 23. července do 1. srpna, představí kromě jiného islandskou kinematografii, nový latinsko-americký film, Fotbalovou horečku, film noir i Divoká devadesátá.

  6. Téma25. 1. 2010
    Nominaci na Césary má i Češka Andrea Sedláčková

    Francouzské Oscary, jak jsou někdy ceny César nazývány, vyhlásily nominace. O nejvyšší francouzské filmové ocenění usiluje i Češka Andrea Sedláčková s filmem Welcome.

  7. Recenze: Krvavý potok (Video)
    Recenze24. 1. 2010
    Recenze: Krvavý potok (Video)

    Někdo si cestu k pekelné bráně pečlivě naplánuje. Tak by se dal popsat nejen příběh ústředního hrdiny, ale i jeho vypravěče. Joel Schumacher přichází se svou novinkou rovnou do našich přehrávačů. Oprávněně?

  8. Conan projde plastikou
    Filmy24. 1. 2010
    Conan projde plastikou

    A to pořádnou. Reinkarnace zažitých filmových sérií momentálně táhnou dvěma směry – hraje se víc na realitu a omlazuje se. V případě barbara, který si to se statickou tváří Arnolda Schwarzeneggera a smrtelně skromným slovníkem šinul proti nepřátelům, dojde na lifting.

  9. O Trilobity se podělily odvážné výpravy do minulosti
    Filmy24. 1. 2010
    O Trilobity se podělily odvážné výpravy do minulosti

    Kameraman Miroslav Ondříček získal dnes v Berouně Cenu Vladislava Vančury. Vzhledem k náročné operaci, kterou nedávno podstoupil, si ovšem nemohl ocenění převzít osobně. Ostatní ceny Českého filmového a televizního svazu (FITES) putovaly zejména za tvůrci, kteří podnikli odvážné výpravy do minulosti.

  10. Chyťte malátného doktora! Nebo doktora Malátného?
    Filmy23. 1. 2010
    Chyťte malátného doktora! Nebo doktora Malátného?

    Jak může vypadat film, v němž vedle sebe hrají ceněná herečka, populární muzikant, bývalý komik, režisér teenagerovských komedií a pražský primátor? Snímek, který byl dlouhá léta ohlašován, ale pořád ho nikdo netočil? Projekt, který neměl moc peněz a přitom je trikově tak náročný? Málokterý film byl za poslední léta tak neodhadnutelný jako právě komedie Chyťte doktora, kterou v neděli 24. ledna 2010 vysílá program ČT1.

  11. Téma22. 1. 2010
    Autor budoucího filmu roku Radim Špaček: Hltal jsem Majora Zemana

    O filmu Pouta režiséra Radima Špačka se už pár měsíců mluví jako o události roku. A to má premiéru až 4. února. Čím to? Silné téma, mrazivě přímé zpracování, neokoukané tváře herců, již navíc skutečně umějí hrát.

  12. Souboj Titánů 3D?
    Filmy22. 1. 2010
    Souboj Titánů 3D?

    Ne, nepromeškali jste něco. O 3D verzi nového Souboje Titánů se skutečně doposavad nemluvilo. Avatar však všechno mění a v Hollywoodu baží po třetím rozměru.

  13. Téma21. 1. 2010
    Český Protektor cizojazyčného Oscara nezíská

    Los Angeles - Český snímek Protektor nezíská Oscara za cizojazyčný snímek a nebude ani v prestižní nominované pětici na tuto cenu. Dílo režiséra Marka Najbrta se nedostalo už do širšího výběru devíti titulů, který nyní zveřejnila Americká filmová akademie.

  14. Změny u čtvrtého Spídyho a Residenta
    Filmy21. 1. 2010
    Změny u čtvrtého Spídyho a Residenta

    Série Resident Evil si získala i přes kolísavou kvalitu solidní počet fanoušků a není se tak čemu divit, že se blíží čtyřka. Dorazí však později, než se očekávalo. Spider-Man naopak dost možná zpoždění nenabere. Už má totiž režiséra.

  15. Katka si  myslí na Oscara!
    Filmy19. 1. 2010
    Katka si myslí na Oscara!

    Režisérka Helena Třeštíková, jediná česká držitelka Evropské filmové ceny, uvede příští měsíc do českých kin další ze svých dechberoucích časosběrných dokumentů - příběh drogově závislé Katky.