Jak mění OnlyFans vztahy a intimní život? Nový český seriál je online a chce bořit tabu

Jak mění OnlyFans vztahy a intimní život? Nový český seriál je online a chce bořit tabu
Vlastně se nic nestalo | Česká televize
Seriál sleduje dvě ženy, které do internetového života sexfluencerství naplno zabřednou, každá ze zcela jiného důvodu. Zatímco Žofie (Denisa Barešová) si nabízením obsahu pro dospělé zejména zvedá sebevědomí po konci sedmiletého vztahu s Romanem (Jiří Chadraba) a jedná se pro ni o zdroj emancipace i způsob, díky němuž má radši své tělo, pro Andreu (Elizaveta Maximová) jde o prostředek k řešení neveselé finanční situace. Jenže její pracovní sny se vzdalují a ona je na sexuální platformy fixovaná čím dál více.
Vlastně se nic nestalo
Vlastně se nic nestalo
  • iVysílání
64%
Seriál se tedy hodlá zabývat velmi choulostivým tématem, který je v dnešní době rozpuku podobných platforem čím dál aktuálnější a citlivější a dalo by se říci, že tvůrci se snaží bořit tabu, o nichž se zatím příliš nemluví. Problematiku OnlyFans a dalších služeb totiž rozebírají zejména z pohledu partnerských vztahů, dále ale sledují třeba i nápor na psychiku, internetovou nevěru, odsuzování druhých či proměnu intimity u mladých lidí v současné digitální době. Stejně jako v případě Přišla v noci, i tentokrát hodlá Vejnar spoléhat na co nejvíce realistické dialogy, zároveň ovšem nemá problém zapojit do vyprávění i komediální či satirické prvky.
Natáčení probíhalo bez příkras a zobrazuje nejen vulgarismy, ale také sex a nahotu. Při intimních scénách, jichž je v seriálu poměrně dost, tak tvůrci spoléhali na moderní trendy a natáčení všech sexuálních scén probíhalo pod dohledem intimacy koučky. „Vzhledem k tomu, jak dostupný je tento obsah v dnešní době, je často jednodušší zavírat se do virtuálního světa a žít v něm trochu jiný život, o kterém ten druhý nemusí vůbec vědět. To se týká vztahu našich hrdinů Žofie a Romana. V Andreině lince nás jednak zajímalo posouvání vlastních hranic, ale také to, jak vás vnímá vaše okolí pouze na základě toho, že se věnujete určité profesi, v našem případě právě sexfluencerství,“ popisuje seriál scenáristka Darja Miková.
Vlastně se nic nestalo: trailer | Česká televize
„Při tvorbě seriálu Vlastně se nic nestalo jsme chtěli jít po maximálním možném realismu, aby se divák cítil být součástí diskuse o věcech, které v průběhu série postavy řeší,“ dodává režisér Jan Vejnar. V každé epizodě šestidílného seriálu budeme sledovat příběh z perspektivy jiné z trojice hlavních postav, aby se figury divákovi více dostaly pod kůži a dokázal se na citlivé situace podívat z různých úhlů pohledu. Jak moc se povedlo tvůrcům toto pro mnohé kontroverzní téma a fenomén sexfluencingu divákům přiblížit, se můžete dozvědět na iVysílání už ode dneška. Česká televize odvysílá dvoudílnou podobu seriálu 5. a 6. listopadu.
Podívejte se také na žebříček nejlepších erotických filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Česká televize